Ljubav & veze

Otkrivamo top 20 domaćih pjesama za prvi ples!

Tina Turuk 03. svibnja 2019.

Vjenčanje je svakako jedan od najsretnijih dana u životu i dan koji nosite u sjećanju, ali i srcu zauvijek...

Iako najradosniji, to je također dan koji zahtijeva detaljnu i pažljivu organizaciju i koji donosi mnogo briga od kojih zna zaboljeti glava. Jedna od tih briga (doduše, nama ipak slatkih) je i odabir pjesme uz koju ćete uploviti u bračnu luku.

Mnogi parovi već imaju pjesmu koja je na neki način obilježila njihovu vezu, a buduće mladenke sigurno i prije vremena znaju kako će upravo ta pjesma biti „ona prava“. Na kraju krajeva, prvi ples vjerno prikazuje ljubav, radost, sreću, veselje, nježnost, romantiku… Upravo zato je bitno da pjesma ima simboliku za mladence.

View this post on Instagram

I often get asked, "what is your favorite part of the wedding day?" And while there are so many amazing moments, I think that the first dance really is magic. This moment is so special and even though you are surrounded by your guests, it is extremely intimate. Everyone just fades away into the background and you and your soulmate are alone and completely living in the freshest moments of wedded bliss. #megdarketweddings #firstdance #firstdancemagic #justmarried #weddedbliss #annarborbride #annarborwedding #annarborweddingphotographer #annarborweddingphotography #summerwedding #weddinging #julywedding ##weddingphotographer #lookslikefilm #midwestwedding #blackandwhite #thedailywedding @theknot #theknot @weddingchicks #weddingchicks @smpweddings #stylemepretty #liveauthentic #instagood #instadaily #instalove @alana_deis @chocolate_mike #ohwowyes

A post shared by Meg Darket Photography (@megdarketphoto) on

S druge strane, imamo i drugu kategoriju mladenaca. U ovoj kategoriji, prvi su oni koji imaju simboličnu pjesmu ali se ipak ne odluče za nju jer ih plesni učitelj odgovori s obzirom na primjerice prespor ritam, a drugi su oni kojima se dosta toga sviđa (a budimo realni, našim dragim jačim polovicama je često i svejedno i bitno im je jedino da njihove buduće ženice budu sretne i zadovoljne) i ne mogu se odlučiti samo za jednu.

U koju god kategoriju spadate, mislimo kako će vam biti zanimljivo baciti oko na pjesme za koje se parovi najčešće odlučuju.

Neke od pjesama su pravi klasici, brojne generacije su uplovile u svoju sigurnu luku uz čarobne note istih, a nove ih jednako vole te će ih teško išta izbaciti s trona, neke su pak novije, ali jedno je sigurno – prvi ples je trenutak koji svaki par zauvijek pamti, a pjesma na koju ćete plesati će vam apsolutno uvijek kad je iznova čujete (bilo da se vozite u autu ili je bend na nekoj svirci izvede) zagrijati srce i podsjetiti vas na magičan trenutak i gotovo nemjerljivu ljubav koju ste u tom trenutku osjećali i koja će vas pratiti kroz život…

Top lista pjesama za prvi ples

 1. Oliver Dragojević – Moj lipi anđele
 2. Michael Starčević – Jedina ljubav
 3. Hari Rončević – I sve dok dišen
 4. Oliver Dragojević – Što to bješe ljubav
 5. Jacques Houdek & Ivana Husar – Princeza
 6. Latino – Divno je biti nekome nešto
 7. Erato ft. Tony Cetinski – Sigurni
 8. Oliver Dragojević – Za ljubav ja dao bi sve
 9. Toše Proeski – Veži me za sebe
 10. Gibonni & Vanna – Ja ću budan sanjati
 11. Prva liga – Jedan život malo je
 12. Bosutski bećari & Klapa Cambi – Sad kada došla si
 13. Tomislav Bralić & Klapa Intrade – Zora bila
 14. Petar Grašo – Moje zlato
 15. Tony Cetinski – Kad žena zavoli
 16. Nina Badrić – Dani i godine
 17. S.A.R.S. – Lutka
 18. Dino Dvornik – Ljubav se zove imenom tvojim
 19. Parni Valjak – Dok je tebe
 20. Nina Badrić – Čarobno jutro

Da li se i vaša (makar zasad možda imaginarna) pjesma nalazi na ovom popisu?