FOTO by adventuvarazdinu.com

Putovanja

Otkrili smo što nas ove godine očekuje na Adventu u Varaždinu!

Daria Lovrić 26. listopada 2022.

Mnoštvo lokacija, odlična gastronomska ponuda, koncerti, vožnja vlakićem Djeda Mraza...

Predblagdansko razdoblje najuzbudljiviji je period u godini i jedva čekamo početak događanja i manifestacija diljem Lijepe naše. Kako ne bismo svaki dan bili na istome mjestu, krenuli smo u potragu za informacijama i itineraru ovogodišnjeg Adventa u Hrvatskoj.

Advent će ove godine okupiti mnoštvo posjetitelja na različitim lokacijama, a mi smo istražili što nas očekuje u Varaždinu.

Kraj godine na sjeveru Hrvatske obilježava tradicionalni romantični varaždinski Advent. Advent će biti smješten u samom srcu božanstvene povijesne gradske jezgre grada. U novom izdanju varaždinskog Adventa očekuje nas bogata ugostiteljska ponuda te mnoštvo atrakcija na raznim lokacijama.

Advent u Varaždinu počinje 25. studenog i trajat će sve do 6. siječnja na Trgu kralja Tomislava, Trgu slobode, Trgu Miljenka Stančića i na Franjevačkom trgu. Za razliku od drugih, varaždinski Advent je živahan, zabavan i raznolik, bez velikih gužvi i čekanja u redovima.

Bijeli Korzo

Glavni varaždinski trg, popularnog naziva Korzo, srce je grada pa je tako i srce adventske čarolije. Na Korzu vas očekuje raznovrsna ugostiteljska ponuda, paljenje adventskih svijeća, vlakić Djeda Mraza, a subotom vas očekuje i odlična zabava uz glazbu.

Adventska čarolija na Trgu Miljenka Stančića

Adventska čarolija na Trgu Miljenka Stančića tradicionalno se nastavlja i ove godine uz bogatu ugostiteljsku ponudu i akustične svirke nedjeljom. Uz raznovrsnu ponudu slatkih i slanih blagdanskih jela i pića.

Ledena Čarolija

Veliko klizalište i popularni ledeni tobogan samo su neki od simbola varaždinskog Adventa. Uživajući u zimskim radostima također ćete se moći okrijepiti i ugrijati na prostranom Kapucinskom trgu uživajuću u pratećoj ugostiteljskoj ponudi.

Kuća Djeda Mraza

Kao i svake godine, jedna od najpopularnijih atrakcija samog Adventa je čarobno uređena kuća Djeda Mraza koja će i ove godine biti omiljeno mjesto onim malima, ali i velikima. Predivna kuća imat će i zanimljivi program kojeg će voditi sam Djed Mraz.

On je nedavno svratio i do Zagreba, a mogli ste ga vidjeti oko Europskog trga kako poziva Zagrepčane na adventski festival na sjeveru Hrvatske.

Trg Slobode i Franjevački trg bit će puni štandova i kućica na kojima će se nuditi raznolika blagdanska ponuda, a obavezno posjetite i varaždinske galerije, muzeje, kazalište i ostale institucije tijekom adventskog razdoblja jer vas očekuje niz prigodnih i zanimljivih sadržaja.