Ljepota

Otkrili smo kako uz pomoć kućnih namirnica riješiti celulit!

Krešimir Šustić 20. siječnja 2021.

Vječni neprijatelj mnogih za koji smo pronašli nekoliko efikasnih rješenja

Celulit je jedna od onih tema koja zadaje glavobolju svima jer smo svjesni da je neizbježan dio naših tijela, koji je kod nekih više ili manje vidljiv.

Potkožne masne naslage i grbava, naborana koža koja najčešće nastaje na bokovima, stražnjici i bedrima kod mnogih izazivaju nezadovoljstvo i frustracije.

Budući da ne postoji metoda koja bi ga trajno uklonila, bacili smo se u potragu za načinima i idejama kako ga možemo smanjiti.

Naravno, naišli smo na pregršt zanimljivih namirnica koje svi posjedujemo u našim domovima, a pomoći će nam u borbi protiv vječnog neprijatelja.

Tamna čokolada

Istina je da se stvarno ne moramo odreći slatkoga da bi imali čvrstu kožu jer ako želimo smanjiti vidljivost celulita, tada bismo tamnu čokoladu trebali jesti svaki dan.

Kakao je pun antioksidansa koji poboljšavaju rad svih stanica u organizmu i razgrađuju masnoće u nakupljenom celulitu, uključujući i one potrebne za izgradnju kože.

Jabučni ocat

Znamo da je jabučni ocat izvrstan dressing za salate i ljekovite napitke, ali je izvrstan i u uklanjanju celulita jer je bogat potrebnim kalijem, magnezijem i kalcijem.

Konzumacijom istog iz tijela izbacujemo nakupljenu tekućinu i toksine na području trbuha i bedara, a rezultat je smanjenje celulita i nadutosti.

Zeleni čaj

Bogat je teobrominom i kofeinom koji oslobađaju zarobljene masti u celulitu i time omogućavaju njihovo sagorijevanje te je prirodni diuretik koji omogućuje izbacivanje suvišne tekućine koja se nalazi u celulitu.

Također, bogat je vitaminima C i E, sadrži minerale i antioksidanse, stoga se često koristi za usporavanje procesa starenja kože.

Vježbanje

Najbolje vježbe za sagorijevanje celulita su brzo hodanje, trčanje i plivanje, kao i niz drugih vježbi.

Pomoći će nam da masnoće koje su zarobljene ispod kože, ponovno dođu u naš krvotok, te da ih sagorimo.

Masaža

Znamo da celulit nastaje zbog loše cirkulacije i nagomilavanja masnoća i toksina pod kožom, a kako bismo poboljšali cirkulaciju potrebno je izmasirati zahvaćena područja

Masirati se može na razne načine, a jedan od najučinkovitijih je da prstima štipamo zahvaćena područja kako bi krv došla do površine.