FOTO by Terra Residence

Putovanja

Osvoji vikend iz snova i uživaj u ljepotama Labina i Terre Residence – mjesta gdje prošlost i sadašnjost postaju jedno!

Daria Lovrić 16. ožujka 2023.

Stress-free lokacija koja spaja moderan dizajn i rustikalne detalje u romantičnu priču vrijednu divljenja!

Još nas nekoliko dana dijeli do početka najljepšeg perioda u godini i već maštamo o odlasku na vikend putovanje. Tople zrake sunca mame nas na izlazak iz kuće i bude u nama želju za novim pustolovinama.

Vikend putovanje odlična je ideja kako bismo se maksimalno opustili, napunili baterije i skupili energiju za svakodnevne obaveze koje nas čekaju od ponedjeljka. Kako ne biste morali tražiti svoju mirnu oazu, dopustite da vam predstavimo idiličnu lokaciju u Istri koju morate posjetiti.

Srednjovjekovni dragulj bogate povijesti i kulturnog naslijeđa

Istra je jedna od najljepših destinacija na koju se možete zaputiti na kraće putovanje i kada vam naprosto treba odmor od svega i želite uživati u prirodnim i kulturnim bogatstvima Lijepe naše.

Ona je puna gastro destinacija na kojima možete uživati u pršutu, siru, tartufima i vrhunskim vinima, no naš favorit je srednjovjekovni gradić Labin. Smješten u istočnom dijelu Istre, na svega tri kilometra od mora, nalazi se dragulj pun bogate povijesti i kulturnog naslijeđa. Danas je to mjesto galerija i umjetnika koji ovdje stvaraju i borave tijekom cijele godine.

Nas je prvenstveno privukla predivna gradska jezgra okružena brojnim očuvanim palačama i kulturnim znamenitostima. U potrazi za smještajem za oko nam je zapela Terra Residence, moderno uređena vila s rustikalnim detaljima.

Terra Residence spaja prošlost i sadašnjost u zanimljivu priču vrijednu divljenja

Terra Residence smještena u samom srcu starog grada i od 2019. godine oduševljava kako domaće, tako i goste iz cijeloga svijeta. Našu pažnju privuklo je uređenje Terre koje odiše kombinacijom modernih i rustikalnih elemenata.

Slobodno možemo reći da je ona odraz grada Labina i da vas uvodi u jedan bajkoviti svijet kojeg nikada nećete htjeti napustiti.

Beskrajno romantična Terra Residence omogućit će vam odmor bez stresa, a njezin cozy ambijent uljepšati trenutke s voljenom osobom.

Ovaj luksuzni smještaj u vlasništvu je supružnika Vanesse Kerin i Petra Kneževića koji su uz pomoć arhitekata Darijana Čekadi i Vanje Vidulin preuredili staru zgradu u kojoj se sad nalazi B&B objekt Terra Residence.

Na samom ulasku u Terra Residence za oko nam je zapeo kameni mlin sačuvan iz davnih vremena koji čini savršen detalj u moderno uređenom prostoru. Naime, ovaj je prostor nekada bila stambena zgrada. Na višim etažama bili su stanovi, dok se prizemlje koristilo kao prostor za preradu ulja. 

Romantično iskustvo za dvoje

Terra Residence ima sedam dvokrevetnih soba koje prati moderni dizajn u temeljnim bojama istarske zemlje, kamena, mora, maslina i lavande.

Prije nego što se zaputite u istraživanje rustikalnih uličica i kulturnih znamenitosti gradića Labina, dan započnite na božanstvenoj terasi koja odiše posebnim Mediteranskim ugođajem.

Zaklonjena terasa zaštićena je starim suhozidom te je ujedno i stanište nekoliko maslina koje će vam pružiti privatnost dok ispijate prvu jutarnju kavu. Na terasi se nalaze i stari kameni stolovi te očuvana stara šterna u sredini koja vam puža jedinstven doživljaj.

Dio namještaja posebno je dizajniran za potrebe ovog projekta, dok je ostali namještaj naručen je iz Italije. Kako bi cijeli prostor odisao toplinom pobrinula se Ivona Verbanac odabirom slika, light design potpisuje Dragan Dragojević.

Ljubav ide kroz želudac

Dok ste u Labinu obavezno posjetite top iz razdoblja Austrije te glavni gradski trg s odlično sačuvanom loggiom iz 16. Stoljeća. Iznad glavnih gradskih vrata sv. Flora pronaći ćete uklesan labinski grb te mletačkog lava koji se inače smatra simbolom vladavine Venecije.

Nakon opuštenog, ali napornog dana preporučujemo posjet pizzeriji Napoli kako biste se okrijepili i doživjeli pravo Napolitansko iskustvo. Pizzeria se također nalazi na glavnom gradskom trgu, nedaleko od Terre Residence, a kao sto joj samo ime kaže, prepoznatljiva je po svojim Napolitanskim pizzama.

Cijeli tim posebnu pažnju pridodaje kvaliteti  namirnica koje se nabavljanju iz Italije kako bi gosti uživali u kvalitetnim pizzama i iskusili pravo talijansko iskustvo.

U Pizzeriji Napoli gaje veliku ljubav prema nogometu, a to možete primijetiti iz naziva pizza. Listajući ponudu tako će pronaći pizze po imenima kao što su „Maradona“, „D1OS“, „La mano de Dios“…

Želite li ovog proljeća jedan vikend s voljenom osobom istražiti ljepote Istre i odmoriti se od gradske vreve, ne propustite rezervirati Terru Residence koja će vas svojim šarmom oduševiti čim prvi put zakoračite u nju. Za više detalja i novosti obavezno škicnite njihove društvene mreže Facebook i Instagram.

Ususret nadolazećem vikendu, jedan sretni par nagradit ćemo s vikendom za dvoje u Terra Residence-u i romantičnim ručkom u pizzeriji Napoli. Želite li iznenaditi svoju bolju polovicu, ne popustite darivanje na našem Facebook profilu, jer možda baš vi osvojite vikend iz snova!