Kultura

Osvoji ulaznice za predstavu ‘Taksimetar’!

Viktoria Šafranić 21. travnja 2017.

Predstava koja će vas oduševiti!

Što se događa taksistu na ulicama Zagreba dok se u njegovom taksiju vozi mnoštvo različitih karaktera, od konceptualnog umjetnika preko tajanstvene dame koja to nije, novopečenog japija i bivšeg pankera, neiskusnog svećenika, pasioniranog demonstranta, starog, usamljenog profesora marksizma te drugih likova kroz koje se zrcale problemi i frustracije vremena u kojem živimo.

Goran Vojnović rođen je u Ljubljani 1980. godine. Diplomirao je na Akademiji za kazalište, radio, film i televiziju u Ljubljani te je jedan je od najcjenjenijih slovenskih književnika, scenarista i filmskih redatelja novije generacije. Njegova prva dva romana Čefuri raus! (2008.) i Jugoslavija, moja domovina (2011.) osvojili su kritičare i čitatelje, a doživjeli su i svoje uspješne kazališne adaptacije. Za roman Čefuri raus! dobio je nagradu Prešernove zaklade i nagradu Kresnik. Autor je dugometražnih filmova Piran – Pirano (2010.) i Čefuri raus! (2013.) te više kratkih filmova. Sretna dobitnica je Sanja Daić koja će zajedno s prijateljicom Barbarom Benčić pogledati predstavu ‘Taksimetar’. Čestitamo i molimo da nam se javi na viktoria@elegant.hr!

Tekst: Goran Vojnović
Adaptacija i režija: Matko Raguž
Igraju: Zijad Gračić i Robert Budak

#teatar IGRA DARIVANJA

U suradnji s Teatrom EXIT, dijelimo dvije ulaznice za predstavu ‘Taksimetar’ koja će se održati u četvrtak 27.04. u 20h. Detalje igre možete pronaći na našoj Facebook stranici.