Kultura

Osvoji ulaznice za HIT predstavu ”Dame biraju”!

Viktoria Šafranić 21. travnja 2017.

NEDJELJA, 23. TRAVNJA U 20 SATI, VIDRA

Sarajevska HIT predstava ‘Dame biraju’ posljednji put ove sezone gostuje u kazalištu Vidra i to ovu nedjelju, 23. travnja 2017. u 20 sati. Predstava je rađena po filmu ”Full Monty” (Skidaj se do kraja) i zaludila je cijelu Hrvatsku jer u kojem god gradu se prikazuje, rasprodana je. Sva prethodna prikazivanja u Vidri su također bila rasprodana.

Sjajna glumačka trupa, koju čine najperspektivniji bosanskohercegovački glumci, već su postali pravi miljenici hrvatske publike, ali i publike širom regije. O tome svjedoči i 100 izvođenja ovog kazališnog komada s kojim su obišli 43 grada u nepune dvije godine, a predstavu je pogledalo preko 40.000 ljudi.

Ova komedija s ozbiljnom tematikom, govori o petorici mladića koji pokušavaju riješiti svoje egzistencijalne probleme kroz posao stripera u noćnom klubu. Predstava publiku vodi kroz uzbudljive scene, u kojima muškarci otvoreno govore o svojim strahovima i neispunjenim očekivanjima, ali na način koji na koncu atmosferu dovodi do usijanja. Ono što posebno mami uzdahe i golica maštu su originalno osmišljene plesne točke, a vrhunac predstave je striptiz u kojem momci skidaju sve sa sebe! Ovaj poseban začin u publiku dovodi pretežno žene, iako je predstava idealna za oba spola.

Uloge u predstavi ostvaruju Nancy Abdel Sakhi, Davor Sabo, Adnan Goro, Sanjin Arnautović, Emir Fejzić, Enes Salković i Dalibor Brkić. Scenografiju i kostimografiju potpisuje Lejla Hodžić, a asistentica režije je Amra Mehić. Predstavu je režirao Admir Glamočak u produkciji Altteatra. Sretna dobitnica dviju ulaznica za ovu HIT predstavu je Iva Širanović. Čestitamo i molimo da nam se javi na viktoria@elegant.hr!

Na Festivalu komedije ‘Gola mesečina’ u Skoplju ova predstava osvojila je dvije nagrade: nagradu ‘Grand prix’ – za najbolju predstavu Festivala i nagradu za najbolju režiju predstave koju potpisuje poznati redatelj, glumac i profesor Admir Glamočak. Također, predstava je osvojila dvije nagrade i na Festivalu mladog glumca ‘Zaplet 07′ u Banja Luci: nagradu za glumca večeri, koju je publika dodijelila Emiru Fejziću, dok je nagrada za najboljeg glumca Festivala, po mišljenju žirija, otišla u ruke Enesa Salkovića. Ansambl predstave osvojio je nagradu “Srebrni zub” na nedavno održanom Festivalu smijeha i komedije u Poreču.

Ulaznice po cijeni od 80 kuna mogu se nabaviti na blagajni Vidre i preko interneta na www.ulaznice.hr

 

#striptiz IGRA DARIVANJA

U suradnji s kazalištem Vidra, jednu čitateljicu nagradit ćemo s dvije ulaznice za ovu genijalnu kazališnu predstavu, koja će se održati u nedjelju 23.04. u 20h. Detalje igre možete pronaći na našoj Facebook stranici.