Dom

Osvježavajuć doručak: Granola s kefirom i jagodama!

Nina Stojanov 12. lipnja 2019.

Doručak nam treba biti najvažniji obrok u danu...

Prestanite se dvoumiti što biste pojeli, već sjedinite sve najdraže sastojke u jednu čašu. Napravite granolu sa svojim omiljenim sastojcima, priuštite si zdrav doručak i uživajte u svakom zalogaju.

Pročitajmo što nam je sve potrebno za ovaj brz i jednostavan recept:

Sastojci:

  • Zobene pahuljice
  • Agavin sirup
  • Med
  • Bademi
  • Lješnjaci
  • Paketić jagoda
  • Kefir
  • Svježi sir
  • Par komada plazma keksa

Izrada domaće granole:

Orašasto voće stavite peći 10 minuta, zatim ohladite. Bademe i lješnjake skupa sa zobenim pahuljicama grubo usitnite.

Priprema:

1. Svježi sir izmiješajte s kefirom i zasladite agavinim sirupom po želji.

2. U čaše ili posudice za desert stavite na dno granolu, pa ulijte kefir pomiješan sa sirom.

3. Jagode očistite od peteljki i ubacite ih u blender dok se potpuno ne usitne. Po želji možete zasladiti s agavinim sirupom.

4. Dobivenim preljevom od jagoda prelijte svoj desert i posujte preko njega malo mljevenog keksa.

Dobar tek!

Autor teksta: Nina Stojanov

www.facebook.com/DalmatianthingswithNina

www.instagram.com/dalmatian_things_with_nina

 

###

Nina Stojanov, 30-godišnjakinja i majka dvoje djece po struci je komercijalist, no u slobodno vrijeme njeguje svoju strast prema kuhanju, slasticama i delicijama. Ljubav prema kulinarstvu vidljiva je u svakom od njezinih ukusnih recepata koje rado dijeli s drugima na svojim društvenim mrežama – Facebook i Instagramu. Također, o svemu opširnije piše na svom blogu pod nazivom ‘Dalmatian things with Nina‘, a koje sada imate priliku vidjeti i na našem portalu Elegant.hr!