
Osvježavajuć doručak: Granola s kefirom i jagodama!
Doručak nam treba biti najvažniji obrok u danu...
Prestanite se dvoumiti što biste pojeli, već sjedinite sve najdraže sastojke u jednu čašu. Napravite granolu sa svojim omiljenim sastojcima, priuštite si zdrav doručak i uživajte u svakom zalogaju.
Pročitajmo što nam je sve potrebno za ovaj brz i jednostavan recept:
Sastojci:
- Zobene pahuljice
- Agavin sirup
- Med
- Bademi
- Lješnjaci
- Paketić jagoda
- Kefir
- Svježi sir
- Par komada plazma keksa
Izrada domaće granole:
Orašasto voće stavite peći 10 minuta, zatim ohladite. Bademe i lješnjake skupa sa zobenim pahuljicama grubo usitnite.
Priprema:
1. Svježi sir izmiješajte s kefirom i zasladite agavinim sirupom po želji.
2. U čaše ili posudice za desert stavite na dno granolu, pa ulijte kefir pomiješan sa sirom.
3. Jagode očistite od peteljki i ubacite ih u blender dok se potpuno ne usitne. Po želji možete zasladiti s agavinim sirupom.
4. Dobivenim preljevom od jagoda prelijte svoj desert i posujte preko njega malo mljevenog keksa.
Dobar tek!
Autor teksta: Nina Stojanov
www.facebook.com/DalmatianthingswithNina
www.instagram.com/dalmatian_things_with_nina
###
Nina Stojanov, 30-godišnjakinja i majka dvoje djece po struci je komercijalist, no u slobodno vrijeme njeguje svoju strast prema kuhanju, slasticama i delicijama. Ljubav prema kulinarstvu vidljiva je u svakom od njezinih ukusnih recepata koje rado dijeli s drugima na svojim društvenim mrežama – Facebook i Instagramu. Također, o svemu opširnije piše na svom blogu pod nazivom ‘Dalmatian things with Nina‘, a koje sada imate priliku vidjeti i na našem portalu Elegant.hr!