FOTO by MB Dent

Njega kože

Osmijeh po mojoj mjeri – jedna od ključnih novogodišnjih odluka!

Viktoria Mikulić 02. prosinca 2022.

Tajna savršenog osmijeha krije se u modernoj stomatološkoj klinici MB Dent!

U posljednjem mjesecu u godini svi počinjemo razmišljati o tome što smo postigli u proteklih 11 mjeseci, jesmo li se približili zadanim ciljevima i trudimo se sve zacrtano nadoknaditi u prosincu.

Ako niste uspjeti ostvariti sve svoje novogodišnje odluke, to nije razlog za očajavanje. Ponekad sami sebi zadamo nerealne ciljeve, a zapravo bismo trebali krenuti malenim koracima jer jedino tako možemo biti zadovoljni.

Stoga od 1.1. donesite neke jednostavne odluke kojih ćete se moći držati, a mi predlažemo sljedeće:

1. Neću pročitati 50 ni 100 knjiga u godini, ali ću se potruditi pročitati barem 24

2. Neću krenuti na strogu dijetu, ali ću pokušati postepeno ubaciti zdravije namirnice i početi s tjelovježbom

3. Neću biti najbolja verzija sebe, ali ću ustrajati biti bolja osoba

4. Neću ići na 5 putovanja u godini, ali ću si priuštiti jedno posebno

5. Neću puno više raditi, ali ću pokušati ubaciti još neki hobi poput novog jezika s kojim ću graditi sebe

6. Neću skroz prestati gledati TV, ali ću pokušati večeri provoditi s obitelji

7. Neću koristiti najskuplje kreme za lice i jednom dnevno stavljati masku od desetak minuta, ali ću za početak pokušati dva puta dnevno nanijeti serum i kremu

8. Neću imati najbjelje zube, ali ću se potruditi održavati oralnu higijenu i barem dva puta godišnje posjetiti stomatologa, očistiti kamenac i priuštiti si pjeskarenje

9. Neću puno štedjeti, ali ću se nagnati od svake plaće staviti barem maleni dio sa strane

10. Neću pokušavati promijeniti ljude oko sebe ni trenutnu situaciju, već ću pokušati izvući najbolje od svega

Evo, ovih 10 ciljeva izvrstan su i realan početak s kojim možemo malo pomalo učiniti veliku promjenu. Mi ćemo se posebno držati cilja broj 8 jer to je nešto što često zanemarujemo, a oralna higijena od prijeke je važnosti za naše zdravlje. Ako želimo da je naš dah uvijek svjež, zube bez upala koji će vaš osmijeh učiniti još širim, vrlo je važna prevencija.

Mi smo svoj osmijeh poklonili modernoj Stomatološkoj klinici MB Dent koja je poznata po vrhunski educiranim stručnjacima, ljubaznom osoblju koje će vas dočekati uvijek sa smiješkom, prekrasno opremljenom interijeru u kojem ćete se osjećati ugodno te jedinstvenim uslugama i materijalima renomiranih svjetskih proizvođača koji će vam osigurati osmijeh po vašoj mjeri.

Mr.sci. Matko Božić dr.dent.med spec.oralne kirurgije i implantologije osoba je u koju zaista možete imati povjerenja, a u to se uvjerila i naša prekrasna koreografkinja i plesačica Larisa Lipovac, koja za svaki svoj nastup mora izgledati besprijekorno. MB Dent klinika nalazi se u Heinzlovoj 62A u Zagrebu, a u nastavku možete pogledati kako je njihova vjerna klijentica @larisa_lipovac_navojec predstavila atmosferu u klinici.

Neke od njihovih usluga koje bismo posebno istaknuli su zubni implantati koji zamjenjuju izgubljeni zub radi održavanja integriteta i funkcionalnosti cijele usne šupljine. Posebice nas se dojmilo All-on-4, fiksno protetsko rješenje kod osoba s potpuno bezubom čeljusti, kod kojih zbog gubitka kosti nije moguća klasična ugradnja implantata.

Ovo je sustav kod kojeg su svi zubi u zubnom luku poduprti na samo 4 posebno dizajnirana i ugrađena implantata. Na taj način izbjegava se augmentacija kosti što postupak čini kraćim i financijski povoljnijim. Uz ovu metodu možete imati novi osmijeh unutar 24h, a također dobivate i doživotnu garanciju na zubne implantate.

Nadalje, uz opću dentalnu medicinu, estetsku stomatologiju i parodontologiju, ono po čemu se MB Dent ističe je Smile Design. DSD predstavlja najsuvremeniji pristup u dizajniranju i kreiranju osmijeha upotrebom sofisticirane tehnologije. Podrazumijeva individualni pristup za svakog pacijenta.

U kreiranju novog osmijeha uz stomatološki tim, koji uključuje protetičara, oralnog kirurga i dentalnog tehničara, sudjeluje i sam pacijent. U njihovoj lepezi usluga nalazi se i ortodoncija i ako smatrate da ste kandidat za aparatić, ovdje možete pronaći Clear Aligner, proziran model koji neće nimalo utjecati na vaš osmijeh.

Ako još uvijek nevoljko posjećujete stomatologa, ova rečenica mogla bi vas približiti odluci. Iz MB Denta poručuju: „Zadovoljan osmijeh naših pacijenata je naša najbolja referenca.“

Nama je ovo bilo sasvim dovoljan vjetar u leđa da se prepustimo u ruke vrhunskih stručnjaka, a ako i vi želite u Novu godinu ući sa zdravim i prekrasnim zubima, rezervirajte svoj termin na brojeve +385 1 3535 435 ili +385 95 363 4337 ili putem maila info@mbdent.com.

Radno vrijeme klinike je pon, pet: 8:00 – 16:00, uto, sri, čet: 12:00 – 20:00, a za sve detaljne informacije posjetite njihovu službenu web stranicu. Također, za sve aktualnosti pratite njihove društvene mreže Facebook i Instagram.