FOTO by Instagram @imbibeuk / @buckinghampalaceshop

Iće & piće

Osjećajte se veličanstveno uz novi gin s kraljevskim pečatom

Krešimir Šustić 16. srpnja 2020.

Omiljeno alkoholno piće s okusom biljaka iz vrta kraljevske palače!

Ljetna sezona je najbolje vrijeme u kojem možemo uživati ispijajući omiljene koktele i pića, te se totalno prepustiti atmosferi koja vlada na svakom kutku obale.

Nova poslastica nam dolazi iz kraljevine Velike Britanije i donosi nam upravo ono po čemu je prepoznatljiva u svijetu, kraljevstvo.

Kraljevska obitelj već godinama pušta u prodaju kuharice i omiljene recepte kako bi nam dali uvid u obroke koji kraljicu čine tako energičnom i u 94.-oj godini života.

No ovog puta iznenadili su nas totalno neočekivanom poslasticom i odlučili su na tržište lansirati džin iz vlastite proizvodnje koji je napravljen od biljaka koje se nalaze u bogatom vrtu palače.

Londonski suhi gin izrađen je od 12 botaničkih proizvoda od kojih većina dolazi iz kraljevskog vrta, poput limunske verbene, bobica gloga, lovorovog lista i listova murve koji se koriste se za proizvodnju i aromatiziranje ovog gina.

Prema priopćenju za javnost, preporučuje se džin servirati preko leda, a potom isti preliti tonikom i ukrasiti kriškom limuna.

Sav prihod od prodaje koristit će Royal Collection Trustu, registriranoj dobrotvornoj organizaciji koja radi na izložbama, publikacijama, zajmovima i obrazovnim programima.

Trenutno se može naručiti samo na području Ujedinjenog Kraljevstva, no iskreno se nadamo kako ćemo uskoro imati priliku okusiti ovaj unikatan proizvod našim nepcima i doživjeti dvorske čari i kraljevski život.