FOTO by PR

Zabava

Osijek Wine and Walk: Istražite vinsku scenu urbanog srca Slavonije

PR 12. svibnja 2023.

Umjesto kotizacije – bećarina! Uskoro vas i darujemo...

Grad Osijek bogatiji je za novu i jedinstvenu vinsku manifestaciju koja se održava 19. i 20. svibnja. Masterclass, degustacije vina „osječkih vinara“, gastronomske delicije, urbane i zelene kulise, oživljena povijest, živa glazba i vrijedne nagrade – sve to i još više očekuje Vas tijekom svibanjskog vikenda u gradu na Dravi na Osijek Wine and Walku, a prijave pronađite na poveznici.

Osijek Wine and Walk slavi ne samo vinsku kulturu već i bogatu povijest, tradiciju i gostoljubivost ovog prekrasnog grada. Posjetitelji će imati priliku prošetati kroz kulturno-povijesni dio Osijeka i posjetiti različite vinske točke koje će predstavljati eno-gastro lokacije. Drugim riječima, ova posebna verzija dobro poznatog wine and walk-koncepta donosi novu dimenziju iskustva u istraživanju vina, spajajući ga s kulturnim obilascima, glazbom i oživljenom poviješću.

Osijek wine and walk

Uzbudljivi masterclass „Wein šmekeraj“

Tijekom Osijek Wine and Walka, posjetitelji će imati priliku upoznati vinare i sommeliere koji će dijeliti svoje znanje i strast prema vinima regije. Pridružite nam se na nezaboravnom putovanju kroz svijet vina „osječkih vinara“ na ekskluzivnom masterclassu „Wein šmekeraj19. svibnja u 19 sati.

Uživajte u jedinstvenoj prilici otkrivanja tajni posluživanja vina i kušajte najnovije kapljice vrhunskih „osječkih vinara“. Uronite u vinsku kulturu Osijeka i regije koja je poznata po svojoj vinogradarskoj tradiciji i izvrsnim vinima. Masterclass će se održati u Arheološkom muzeju na prekrasnom Trgu sv. Trojstva, na nekadašnjem Weinplatzu (Vinskom trgu), u samom baroknom srcu Osijeka. Doživite jedinstvenu atmosferu dok istražujete tajne vinogradarstva i degustirate najnovije vinske kreacije „osječkih vinara“.

Prvi urbani Wine and Walk u Osijeku

U subotu 20. svibnja očekuje Vas urbani Wine and Walk koji donosi novo iskustvo vinske degustacije. Za razliku od klasičnih vinskih manifestacija, Osijek Wine and Walk nudi šetnju najljepšim lokacijama grada, popraćenu degustacijom vrhunskih vina „osječkih vinara“.

Ta jedinstvena kombinacija vina i šetnje omogućit će Vam istraživanje Osijeka na poseban način i upoznavanje njegove bogate kulturno-povijesne kulture uz degustaciju vrhunskih enogastronomskih poslastica.

Osijek wine and walk – Mario Đurkić Horizont Solutions

Okupljanje sudionika započinje na glavnom Trgu Ante Starčevića, na kojem je i prva vinska točka u prigodno ukrašenom tramvaju, a šetnja će Vas odvesti kroz osječki korzo (Kapucinska ulica), Europsku aveniju, Muzej likovnih umjetnosti, Park kralja Petra Krešimira IV. i Park kralja Držislava.

Na tim prekrasnim lokacijama imat ćete priliku degustirati vina, uživati u gastronomskim poslasticama te se upustiti u druge zabavne i zanimljive aktivnosti. 

Završetak manifestacije bit će na platou Kulturnog centra koji će biti otvoren za širu javnost. Svi sudionici Wine and Walka koji uspješno završe šetnju i ubace svoje vaučere u nagradni bubanj na platou Kulturnog centra ulaze u nagradni natječaj, a troje najsretnijih osvojit će vrlo vrijedne nagrade.

  1. nagrada: vaučer u iznosu od 300 eura za let iz Osijeka po izboru
  2. nagrada: vaučer u iznosu od 150 eura za ručak ili večeru u osječkom restoranu po izboru
  3. nagrada: karton vina osječkih vinara

Završni Urban Wine Party na platou Kulturnog centra obogatit će živa glazba, odlična vina i prigodni 360 photo booth.

Na vinskoj ruti degustirat će se vina „osječkih vinara“: Antunović, Brzica, Erdutski vinogradi, Iuris, Josić, Kalazić, Kusić, Royal Hill, Siber i Svijetli Dvori.

Za prezentaciju i degustaciju vina i popratnih gastro delicija pobrinut će se učenici i njihovi mentori Regionalnog centra kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole u Osijeku.

Broj sudionika za oba programa ograničen je, stoga požurite s prijavom na poveznici i osigurajte svoje mjesto na ovom nezaboravnom događaju.

Osijek wine and walk – Mario Đurkić Horizont Solutions

Umjesto kotizacije – bećarina

Znate li da za sudjelovanje na Osijek Wine and Walku ne plaćate kotizaciju, već bećarinu? Bećarina je stari osječki namet iz 18. stoljeća koji se plaćao za večernje skitnje gradom, a legenda kaže da su ga najčešće plaćali vojnici na povratku iz gostionice i tako svojevrstan wine and walk upražnjavali još u 18. stoljeću! Za neometano skitanje gradom, platite bećarinu i uživajte u vrhunskim kapljicama na Osijek Wine and Walku.

Projekt Turističke zajednice grada Osijeka podržavaju partneri Hrvatska turistička zajednica, Grad Osijek, Turistička zajednica Osječko-baranjske županije, Regionalni centar kompetentnosti Osijek, Kulturni centar Osijek i Glas Slavonije d.d.