FOTO by Lindt / Michael Reiner

Zabava

Osigurajte zlatnu ulaznicu za neograničeno kušanje čokolade u Lindt Willy Wonka turi

Krešimir Šustić 11. rujna 2020.

Božanstvena slastica koju voli cijeli svijet

Čokolada i ostale slastice napravljene od božanstvenog ploda kakaovca jedni su od najdražih slatkiša velikom dijelu populacije na ovom svijetu.

Za sve ljubitelje istih, stiže primamljiva vijest iz Švicarske u kojoj se navodi da od 13. rujna Lindt otvara vrata potpuno novoj turneji i muzeju čokolade u stilu Willyja Wonke.

Lindt Home of Chocolate sa sjedištem u Keilbergu blizu Züricha dizajnirala je arhitektonska tvrtka Atelier Brückner, a izgleda kao da je proizašla iz knjige Roalda Dahla “Charlie i tvornica čokolade”.

U predvorju se nalazi najviša svjetska fontana čokolade u obliku metlice u zlatnoj boji, koja cirkulira tisuću litara tekuće čokolade, a visoka je 9,3 metra.

Sretni posjetitelji mogu istražiti izložbeni prostor od 1500 četvornih metara, sa sobama dizajniranim za udubljivanje u različite aspekte čokoladnog svijeta.

Primjerice, u sobi s poviješću čokolade možete saznati sve o 5000-godišnjoj povijesti čokolade, dok soba Swiss Pioneers otkriva kako je Švicarska postala poznata kao “dom čokolade”.

Soba koja se temelji na tvornici iz stvarnog života pokazuje kako zapravo danas radi moderna proizvodnja čokolade, a posjetitelji mogu probati u neograničenim količinama izvore bijele, tamne i mliječne čokolade.

Zatim se obilazak kreće prema Wonka “Innovation Lab” koji uključuje pravi sustav testiranja, kroz koji se razvijaju nove uzbudljive čokoladne kreacije.

Možda nas je trenutno korona zaustavila, ali jednoga dana ćemo se definitivno upustiti u čokoladnu avanturu kupnjom karata na LINKU.