Dom

Osam znakova koji ukazuju na to da je vaš kućni ljubimac pravi gazda u kući!

Antonija Andabak 26. svibnja 2021.

Volimo ih, a oni to debelo iskorištavaju

Ako ste sretan vlasnik krznenog prijatelja, onda znate da su se stvari u vašem životu drastično promijenile od kad je čupava šapa kročila u vašu kuću.

Odjednom ste postali osoba koja zove hotel da provjeri jesu li „pet friendly“, a također ste osoba koja kupuje svojoj mački božićni poklon i ozbiljno razmišlja o Halloween kostimu za svog preslatkog psa.

Vi i vaš ljubimac ravnopravni ste članovi obitelji, najbolji prijatelji i cimeri…osim što se vi ponekad osjećate kao da se podstanar, a vaš ljubimac najmodavatelj.

Zvuči poznato? Ako još niste sigurni da je takav slučaj i kod vas, čitajte dalje i uvjerite se u ovih osam znakova da je vaš kućni ljubimac pravi gazda u kući!


1. Kupili ste skupu sofu kojoj se neizmjerno veselite jer ste ju dugo htjeli, ali koliko je vi volite, vaš zlatni retriver je voli još i više. Toliko voli ležati na njoj da zauzme većinu mjesta pa vi nerijetko gledate omiljenu seriju na podu.


2. Navikli ste na činjenicu da ništa nejestivo ne ostaje u prvotnom obliku poput časopisa, punjenih igračaka i papuča.


3. Kada vaši prijatelji koji imaju djecu pričaju o usponima i padovima roditeljstva, te o dogodovštinama svojih mališana, vi se suzdržavate da ne uzviknete: „Moja mačka to isto radi!“


4. Kada malo bolje pogledate, nikada niste obožavali novi prekrivač od kašmira. Računate da je odlična opcija što ju je spontano prisvojila vaša mačka, a vi ćete se pokrivati starom dekicom, udobnija je…uvjeravate sami sebe.


5. Roler za skidanje dlaka s odjeće postao je nezamjenjiv accessories u kućanstvu, a skidanje dlaka s odjeće postala je uobičajena jutarnja rutina – esencijalna poput ispijanja prve kavice.


6. Više i ne primjećujete tragove ugriza na namještaju, a ako vam itko ikada ukaže na to, bezbrižno slegnete ramenima jer znate koliko ste vremena utrošili na ispravljanje neželjenog ponašanja, pa vas ugrizi samo podsjećaju na vrijeme kad su još bili mali i neposlušni.


7. Više se i ne trudite pokupiti hranu s poda, jednostavno nije potrebno. Vaš pas ili mačka trče u kuhinju na prvi zvuk otvaranja frižidera, a ako vam nešto ispadne na putu do blagovaonskog stola, imate hodajući krzneni usisavač koji će s guštom pokupiti sve do zadnje mrvice.


8. Trošite više novaca na lijepe i fine stvari za svog ljubimca nego za sebe. Novi povodac, krevetić, meki jastučić ili kabanica, a mnoštvo ogrlica u raznim bojama da i ne spominjemo. Svog ste ljubimca razmazili, a da vam se opet pruži prilika, vjerojatno ne biste ništa mijenjali!