O’š kolač – nova zaigrana slastičarnica poznate slastičarke Tee Mamut!

Viktoria Šafranić 31. svibnja 2017.

Prva hrvatska slastičarka s diplomom prestižne kulinarske akademije u New Yorku, Tea Mamut otvara ovaj tjedan svoju slastičarnicu O'š kolač u Splitu

Slastičarnica O’š kolač se nalazi na adresi u Ćiril-Metodovoj 4 (iza samostana Gospe od Zdravlja), a gostima će biti otvorena od srijede, 31. svibnja. Radno vrijeme je od ponedjeljka do subote, od 08:00 do 22:00 sata.

U ponudi slastičarnice će biti home made torte i kolači koji su kombinacija dobro poznatih okusa iz djetinjstva i novih sastojaka iz kojih je proizišla moderna, o’š kolač slastica.

Naziv slastičarnice, kao i nazivi torti i kolača njeguju lokalni splitski izričaj pa su tako nastale: Štorija o’ palačinki s vanilijom ili lješnjakom, Zdravka, Torta o’sira, Šinjorina Malina, Šjor Limun, Buža, Pari krempita, Barba Čičak, Čikolata, Tonka, Čoko kuki, Kukiriki, Deboto zdravi kuki i Slatko o’mendula.

Za vizualni identitet i uređenje slastičarnice u vintage stilu s prevladavajućim pastelnim nijansama roze i zelene, koji asociraju na topli dom, zaslužna je Tea Mamut u suradnji s bračnim parom Zahra iz arhitektonskog studija Zarez i Remake Home&Living.

Slastičarnica se sastoji od ugostiteljskog dijela u kojemu se nalaze vitrina s kolačima i sjedaći stolovi za smještaj do deset osoba, proizvodnje koja se nalazi u stražnjem dijelu slastičarnice, te vanjskog dijela, gdje se, ispred ulaza, nalaze dvije klupe za sjedenje i konzumaciju slastica.

Otvaranjem vlastite slastičarnice, Tea je ostvarila svoju viziju i stvorila slatki kutak u kojemu će svoju ljubav i bogato iskustvo podijeliti s brojnim ljubiteljima slatkog.