FOTO by Instagram @kheeell / @thevbpicnicco / @nadiine.o

Dekor

Organizirajte piknik iz snova!

admin 13. srpnja 2021.

Autor teksta: Ana Moslavac

Ovih dana temperature obaraju rekorde pa je većini mnogo draže ostati u udobnosti doma posebno ako imamo klimu uz koju ubrzo zaboravimo kakvo je pakleno vrijeme vani.

Ipak, ako biste ipak željeli izaći iz komfora svog stana, posebno u radnom tjednu kada nemate vremena za dulji put kao što je to slučaj za vikend, organizacija piknika mogla bi biti rješenje za vas.

Pronaći mjesto na kojemu možete raširiti svoje stvari ne bi trebao biti niti previše velik problem.

Osim što će vas koštati mnogo manje od putovanja u drugi grad, nećete morati niti toliko vremena utrošiti na planiranje budući da vam danas donosimo popis stvari koje svakako trebate ponijeti sa sobom kako bi vaš piknik bio nezaboravno iskustvo koje ćete uskoro rado ponoviti.

Pa krenimo:

1.Deblja deka ili prostirka – osnovni rekvizit za svaki piknik svakako je podloga na koju ćete odložiti sve svoje stvari i na kojoj ćete biti u mogućnosti udobno se ispružiti. Naš je prijedlog da to bude deblja podloga kako bi vam sjedenje ili ležanje bilo što udobnije, a dobra je ideja sa sobom uzeti i nekoliko jastuka koji će još više doprinijeti komforu.

2. Suncobran – ako u mislima nemate neko mjesto okruženo krošnjama stabala koja daju prirodan hlad nikako ne smijete zaboraviti ponijeti suncobran budući da je sunce posljednjih godina postalo toliko agresivno da je osim neugodno, također i opasno za kožu.

3. Hrana – neizostavan dio piknika je, dakako, hrana. Naš je prijedlog da ne pripremate nikakve previše zahtjevne recepte ili tešku hranu od koje biste se mogli prejesti i potom samo zaspati.

Umjesto toga, počastite se voćnim salatama, svježim voćem, nekim laganim kolačem ili jednostavno ponesite samo ledene čajeve i sokove koji će vas opustiti i osvježiti. Za ljubitelje koktela nije loša ideja ponijeti ni neki alkohol uz sokove za koje ste se odlučili.

4. Prenosivi hladnjak – s obzirom na to da će se hrana i piće na temperaturama koje su trenutno izuzetno visoke lakše kvariti bilo bi dobro ponijeti prijenosni hladnjak koji će održati temperaturu hrane i pića na prihvatljivoj razini.

5. Knjiga ili časopis – neovisno o tome odlučite li se na piknik otići sami kako biste se odmorili od svakodnevnih obveza ili pak u dobrom društvu, dobro štivo svakako bi vam moglo dobro doći ako se poželite na trenutak isključiti iz vanjskog svijeta.

6. Udobna odjeća, sunčane naočale i šešir – idete u prirodu i sjedit ćete na tlu pa je moguće da se uprljate (više od jednom) – uistinu nema potrebe da odjenete najskuplju haljinu i cipele s najvišim potpeticama. Udobnost bi vam u ovom slučaju trebala biti najvažnija pa će niska obuća i neformalna odjeća biti najbolji izbor.

7. Krema za kožu sa zaštitnim faktorom i sredstvo protiv komaraca – svakako zaštitite svoju kožu od štetnih zraka sunca i dosadnih komaraca koji vam u protivnom neće dati mira.

8. Dobro društvo – najvažniji dio popisa za svaki dobar piknik svakako su ljudi. Povedite osobe koje vas ispunjavaju, bodre i tjeraju da budete bolji te drže vašu stranu onda kada vam u životu baš i ne ide.

Kao i u svemu – nastojte okružiti se dobrim ljudima uz koje će vaš odmor zbilja biti odmaranje. (Ako ste se ipak umorili od ljudskog kontakta i želite šutjeti – vaš je ljubimac savršen izbor budući da će on zasigurno uživati u ovom boravku u prirodi.)

Vjerujemo da ste većine stvari s ovog popisa već od prije svjesni, ali nije naodmet podsjetiti se kada nam visoke temperature lupe u glavu.

U svakom slučaju, piknik je jeftino, brzo i zabavno rješenje za osobe svih profila i uzrasta pa vjerujemo da će vas ove ideje ponukati da ga i sami organizirate.