FOTO by Instagram @kevssnackreviews

Dom

Oreo keksi s okusom cimet rolica kao prava blagdanska delicija

Krešimir Šustić 24. studenoga 2020.

Za blagdanski stol pun bogatih okusa i mirisa

Iako je zima poznata kao hladno godišnje doba u kojem najviše vremena provodimo u toplini naših domova, moramo priznati da ima svoje čari koje ne bismo mijenjali za ništa na ovom svijetu.

Osim predivnih dekoracija kojima su ukrašeni naši životni prostori, gradske ulice, trgovi i parkovi, povodom najradosnijeg dijela godine, donose nam i bogatu ponudu gurmanskih specijaliteta.

Tako se našim interijerima širi miris vanilin kiflica i kolačića koje s ljubavlju pripremamo za nadolazeće blagdane, ali i miris začina koji nam se uvuče duboko pod kožu – cimeta.

Teško je zamisliti blagdansko razdoblje bez ovog dodatka slasticama, koji ponosno nosi naziv “kralj začina” zbog svog neodoljivog slatkastog okusa.

Upravo on igra glavnu ulogu u obožavanim Oreo keksima, koji su se vratili na police s okusom božanstvenih cimet rolica kakve su pripremale naše bake.

Svjetski poznat sendvič keks, koji nosi naziv “Cinnamon Bun” sastoji se od cimetom začinjenog keksa i bijele cimet kreme, te je must-have svake božićne posudice.

Odlično pristaje uz šalicu toplog mlijeka, kakaa ili čaja, a vjerujemo kako bi im se i Djedica obradovao kada bi ih zatekao pripremljene posebno za njega.

Sretni smo što ćemo i ovogodišnji blagdanski stol upotpuniti nečim ukusnim poput ovih keksi koji su osvojili srca slatkoljubaca diljem svijeta.