FOTO by IMDb

Film

Omiljeni Grof Monte Cristo od danas u kinima! Pogledajte trailer!

Viktoria Mikulić 11. srpnja 2024.

Nova adaptacija poznatog romana Alexandrea Dumasa

Gotovo da nema osobe koja u 2002. godini nije pogledala film “Grof Monte Cristo”, čiju je glavnu ulogu utjelovio Jim Caviezel.

Spomenuta uspješnica tada je osvojila kino dvorane diljem svijeta, a priča je govorila o mladom mornaru Edmondu Dantesu (James Cavieze), poštenom čovjeku čiji se miran život naglo uzdrmao nakon što ga je njegov najbolji prijatelj (Guy Pearce) prevario i ukrao srce njegove zaručnice.

Nakon što je namjerno i nezakonito poslan u zatvor, Dantes proživljava vlastitu noću moru punih trinaest godina – sve dok ne pobjegne i uzme identitet zagonetnog i bogatog Grofa Monte Krista. Lukavom okrutnošću Dantes skuje domišljat plan kako da sustavno uništi sve one koji su ga izdali.

Sada, nakon više od 20 godina u kina je stigla spektakularna visokobudžetna avantura nastala prema istoimenom klasiku Alexandrea Dumasa, jednog od filmskoj industriji najmilijih klasika.

Riječ je o filmu Matthieua Delaportea i Alexandrea de La Patellièrea, u glavnoj ulozi s Pierreom Nineyem, te sporednim ulogama – Bastienom Bouillonom, Anaïs Demoustierom, Anamarijom Vartolomei i Laurentom Lafitteom.

Radnja filma:

Meta mračnog plana, mladi Edmond Dantès uhićen je na dan svog vjenčanja zbog zločina koji nije počinio. Nakon četrnaest godina u otočnom zatvoru Château d’If, uspijeva izvesti smion bijeg. Sada bogat iznad svojih snova, preuzima identitet Grofa Monte Crista i osvećuje se trojici muškaraca koji su ga izdali.

Ovdje možete pogledati trailer:

S proračunom procijenjenim na 42,9 milijuna eura, ovo je najskuplji francuski film 2024. godine, a njegova ocjena na IMDb-u iznosi 8.

Od danas ga možete pogledati u Cinestar kinima diljem Hrvatske.