Odlična ideja za ljetno osvježenje! Kriške ananasa punjene votkom!

Engineer 14. lipnja 2019.

Vi i vaši prijatelji ove ćete kriške ananasa slistiti u tren oka!

Kad se radi o voćnim koktelima, bilo da je riječ o  klasičnoj margariti ili vašoj “mješavini”, sve se svodi na dobar omjer namirnica i odličan okus. Ali tko kaže da ga uvijek morate piti? Za savršen ljetni međuobrok nutricionisti predlažu posegnuti za voćem,  a mi preporučujemo egzotični ananas s optimalnom dozom votke. Zvuči zanimljivo?

Ova kombinacija će vam biti još draža kad znate da vam treba samo dva sastojka, ali i malo strpljenja da se voće s cugom ohladi. Vaši prijatelji će vam biti zahvalni!

Sastojci:

1 veći svježi ananas, oguljen i narezan
1 boca votke (750 ml)
1 velika i visoka staklena posuda s poklopcem

Kako napraviti:

Narežite ananas na veće kockice i posložite ih u staklenku. Naspite votku u posudu, potpuno prekrivajući ananas. Zatvorite posudu te ostavite minimalno četiri dana na tamnom i hladnom mjestu ( najbolja opcija je hladnjak) da kriške ananasa apsorbiraju votku.

Izvadite ananas i spremite na hladno mjesto prije posluživanja,  dok je votku iz staklenke dovoljno procijediti od ostatka ananasa u čistu staklenku ili bocu. Tako pripremljen napitak s okusom ananasa možete držati u hladnjaku dok nije spreman za posluživanje.

Uživajte u voću ili napravite ukusan koktel s homemade koktel s votkom od ananasa.