FOTO by Instagram @chocolatemuseumzagreb

Zabava

Od sutra počinje vikend druženje s Djedom Božićnjakom u zagrebačkom Muzeju čokolade

Krešimir Šustić 04. prosinca 2020.

Može li bolje od ove kombinacije?!

U današnje vrijeme čokolada je najomiljeniji slatkiš milijuna ljudi diljem svijeta, a ista se u slastičarskoj industriji koristi prilikom pripravke većine slatkih deserata.

U trgovinama je možemo pronaći u raznim oblicima, od klasičnih primjeraka s voćnim ili alkoholnim okusima, pa sve do finih i kremastih tekućih napitaka.

Prošle godine u gradu Zagrebu je svoja vrata otvorio Muzej čokolade koji je posvećen najpopularnijoj slastici, njenom povijesnom, geografskom i kulturološkom značaju.

Ovaj veličanstven muzej pruža priliku da kroz interaktivan pristup putujemo kroz vrijeme i prostor, podražavajući sva osjetila: vid, miris, dodir, sluh i naravno okus.

Sadržaji su prilagođeni svim uzrastima, a ono najbolje je da možemo kušati čokoladu u raznim oblicima, vidjeti pregršt eksponata te čuti osnovne informacije o božanstvenoj slastici.

Za čokoljupce i vjerne posjetitelje svako malo organiziraju razne tematske radionice, degustacijske večeri, škole kreiranja vlastite čokolade, radionice sparivanja čokolade s kavom ili vinom i mnoge druge.

S obzirom na to da smo ušli u adventsko doba godine, odlučili su pozvati Djeda Božićnjaka u goste kako bi nas posjetio da u ovim izazovnim vremenima i obično druženje uz čokoladu može biti nezaboravna uspomena za cijeli život.

Druženje s Djedicom će se održavati svake subote i nedjelje do Božića u vremenskom periodu od 10:00 do 13:00 sati na adresi: Varšavska ulica 5.

P.S. otkrit ćemo vam samo da je zaštitnik najljepšeg blagdana pripremio slatke poklone za najmlađe članove obitelji, koje možete dodatno naručiti i za svoje mališane.