FOTO by envy Croatia

Elegant

Obilježimo Svjetski dan darivatelja krvi humanitarnim djelom zbog kojeg će komarci ostati gladni

admin 13. lipnja 2021.

Jeste li znali da jedno doniranje krvi izgladni preko 100 000 komaraca?

Sindikat komaraca u ozbiljnim je problemima jer posljednjih dana krv njihovih meta odlazi u nepoznatom smjeru. Već nekoliko dana traju sastanci predstavnika ovih letećih napasti, a sve u cilju pronalaženja odgovora – gdje ide krv njihovih žrtava?

No ono što komarci ne znaju da u lipnju obilježavamo Svjetski dan darivatelja krvi i da ćemo svoju krv radije donirati nego im omogućiti da se njome goste kada god požele.

Photo by: envy Croatia

Hodajući švedski stol

Svaka odrasla osoba u sebi nosi oko 5 litara krvi, dovoljno za prehraniti nekoliko tisuća kolonija komaraca stoga ne čudi da smo mi za njih samo “hodajući švedski stol” kojeg okupiraju kada god požele. Kao i kod ljudi, žene komarci vode glavnu riječ, one su te koje nam sišu krv i njih se trebamo čuvati. 

Prosječni komarac popije nam oko 0,000005 litara krvi, a ako se pozabavimo matematikom možemo zaključiti da je potrebno oko 100 000 uboda komarca za pola litre.

Photo by: envy Croatia

Izgladni komarce – doniraj krv!

Humanitarna kampanja “Izgladni komarce – doniraj krv” krenula je u Zagrebu, nastavila se u Rijeci i Splitu, a završava u Osijeku i još jednom rundom u Zagrebu.

Količina dosad donirane krvi upalila je sve crvene lampice za komarce koje u nevjerici promatraju kako “njihova” krv odlazi nekom drugom. Bezosjećajni komarci ne shvaćaju da se doniranjem krvi stvara naizgled nevidljiva, ali snažna mreža solidarnosti čija inicijativa nekome može spasiti život.

Photo by: envy Croatia

Iako su dosadašnji rezultati kampanje stvorili ozbiljan problem svim komarcima, još uvijek postoje dvije lokacije na kojima možemo zadati završni udarac. 

Zagreb i Osijek – poligoni završnih udaraca

Najveći hrvatski gradovi dali su najbolje od sebe, a kampanja  “Izgladni komarce – doniraj krv” ulazi u završnu fazu. 14.06. u Studentskom domu Stjepana Radića odvit će se još jedna “runda” doniranja krvi koja nekom može spasiti život, a naživcirat će sve komarce u blizini.

Photo by: envy Croatia

Količina darovane krvi je 450 ml, gubitak te količine je neškodljiv za zdravlje zdravog čovjeka, a spoznaja da ste navedenom količinom uskratili obrok preko 100 000 komaraca daje nam onaj dobar osjećaj.

Photo by: envy Croatia

Kao svaka ozbiljna bitka, tako će i ona u Zagrebu imati vođu koji će svojim savjetima pomagati svim borcima. @teakravaršćan jedna je od najpoznatijih hrvatskih fitness influencerica i bit će zadužena za motivaciju svih dobrih ljudi koji su svojim dolaskom omogućili da humanitarna kampanja bude još uspješnija.

Na istoku Hrvatske zaokružuje se priča ove humanitarne kampanje, a KBC Osijek bit će domaćin svim donatorima koji su došli staviti “točku na i“u borbi izgladnjivanja komaraca. 

14.06. ZAGREB – Studentski dom Stjepan Radić 10.00 – 17:00

16.06. OSIJEK – KBC Osijek 08:00 – 19:00

Nadamo se da ste zaokružili datume u kalendaru, unaprijed hvala svima na solidarnosti, humanosti i svakoj darovanoj dozi krvi.

Ne zaboravite svoje oružje u bori protiv komaraca

Doniranje krvi naljutit će svakog komarca, a kako bi oni ostali ljuti na sigurnoj udaljenosti ne zaboravite se zaštititi Autan i Raid proizvodima.

Photo by: envy Croatia
Photo by: envy Croatia

Osim što ćete napraviti dobro djelo i naživcirati komarce, dobra je vijest što gotovo svako poduzeće omogući donatoru slobodan dan, a cool brendirana Raid i Autan majica bit će odlična uspomena na sve.