Dom

Nutella Cheesecake – desert za prste polizati!

Nina Stojanov 21. siječnja 2020.

Standardan cheesecake definitivno nije za odbaciti, no ovaj s nutellom ljubav je na prvi okus...

Tragajući za jednostavnim i laganim desertima, iskombinirala sam sastojke za cheesecake, ali ovaj put u varijanti s nutellom.

Do sada bi za cheesecake koristila mascarpone ili krem sir, ali ovaj put isprobala sam posni kremasti sir s 0,9 % masnoće.

Zadovoljna sam jer je zbilja blag i neutralan, a u kombinaciji s nutellom je odličan spoj. Za podlogu sam koristila maslac, lješnjake, orahe i naravno keks.

Od svega mi je najdraži čokoladni preljev, koji sa komadićima lješnjaka daje pravu oazu okusa.

U nastavku pročitajte sastojke i upute kako ga možete brzo i lako spremiti.

Sastojci za podlogu:

  • 250 g mljevenih petit keksa
  • 200 g maslaca
  • 50 g mljevenih oraha
  • 50 g mljevenih lješnjaka

Krema:

  • 500 g posnog kremastog sira
  • 400 ml slatkog vrhnja
  • 1 žlica arome vanilije
  • 50 g šećera u prahu
  • 250 g nutelle ili pola teglice

Čokoladni preljev:

  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 80 g mliječne čokolade
  • 1 dcl slatkog vrhnja
  • 50 g maslaca

Posip:

  • Usitnjeni lješnjaci

Priprema:

1. Za podlogu sve sastojke stavite u posudu, i spojite sa rastopljenim maslacem. Dobivenu smjesu prebacite u okrugli kalup, na koji ste prethodno stavili papir za pečenje.

2. Smjesu od keksa ravnomjerno rasporedite, a najlakše ćete to napraviti s običnom staklenom čašom, na način da sa njenim dnom utisnete sve dobro u kalup.

3. Za kremu najprije slatko vrhnje izradite u čvrst šlag.

4. Izrađenom šlagu dodajte kremasti sir, šećer u prahu, aromu vanilije i na kraju nutellu. Sve dobro izmiješajte i prebacite u kalup na podlogu od keksa. Htjela bih napomenuti, ako ne volite previše slatko, vi šećer u prahu ne morate dodatno stavljati, jer nutella kremi ionako daje već potrebnu slatkoću.

5. Ravnomjerno rasporedite i stavite u hladnjak dok ne napravite čokoladni preljev.

6. Na pari otopite čokoladu, zatim dodajte slatko vrhnje i dobro promiješajte. Malo prohladite, da nije čokolada previše topla.

7. Dobiveni čokoladni preljev prelijte preko kreme i posujte sa usitnjenim lješnjacima.

8. Stavite u hladnjak da se stegne.

U slast!

www.facebook.com/DalmatianthingswithNina

www.instagram.com/dalmatian_things_with_nina

Autor teksta: Nina Stojanov

###

Nina Stojanov, 30-godišnjakinja i majka dvoje djece po struci je komercijalist, no u slobodno vrijeme njeguje svoju strast prema kuhanju, slasticama i delicijama. Ljubav prema kulinarstvu vidljiva je u svakom od njezinih ukusnih recepata koje rado dijeli s drugima na svojim društvenim mrežama – Facebook i Instagramu. Također, o svemu opširnije piše na svom blogu pod nazivom ‘Dalmatian things with Nina‘, a koje sada imate priliku vidjeti i na našem portalu Elegant.hr!