FOTO by PR

Promo

NOVITET u ljekarnama! Puressentiel linija za djecu i odrasle

PR 15. lipnja 2022.

Prirodna zaštita koje se boje insekti; komarci, krpelji i pješčane mušice

Novost na hrvatskom tržištu stiže iz francuskog laboratorija aromaterapije Puressentiel, prirodna zaštita protiv komaraca, krpelja, pješčanih mušica i drugih insekata.

S dokazanom učinkovitošću sprejevi protiv insekata pružaju zaštitu do 7 sati, dok su kreme nakon uboda dermatološki i pedijatrijski testirane te učinkovito smanjuju oteklinu i svrbež.

Puressentiel Linija Proizvoda

Prirodni EKO proizvodi za zaštitu od insekata

Puressentiel® proizvodi donose vam učinkovitost prirode i stvoreni su za svakodnevnu upotrebu za cijelu obitelj, počevši od onih najmanjih i najosjetljivijih beba, trudnica i dojilja.

Zašto su proizvodi Puressentiel® prirodni?

Nema aktivnih neurotoksičnih sastojaka
● Nema aktivnih nadražujućih sastojaka
● Nema poznatih nuspojava
● Ne uništava plastiku
● Ne uništava tekstil
● Ne razrjeđuje kremu za sunčanje

Puressentiel Linija Proizvoda

Znate li da prirodni proizvodi djeluju učinkovitije od umjetnih?

Prirodi repelenti na bazi ulja limunskog eukaliptusa osim provjerene i dokazane zaštite, dobar su antiseptik, njeguju kožu te djeluju protuupalno. S prirodnim sprejem sigurni ste da vam neće izazvati reakcije na kožu i u konačnici na cijelom tijelu.

Najčešće kemijski repelenti su Pikaridin i Deet koji se nalaze u kemijskim proizvodima protiv insekata. Koristili su se za otapanje plastike.

Smatra se djelotvornim protiv insekata u velikim koncentracijama, ali opasnim za kožu. Deet izaziva alergijske reakcije i iritaciju očiju pa ga se preporučuje izbjeći i koristiti prirodnije alternative. Također, u ljetnom periodu kada nanosimo kreme za sunčanje, kemijski repelenti razrjeđuju kremu pa prilikom izlaganja štetnom UV zračenju i kontaktu sa sunčevim zrakama treba biti oprezan. Preporuka je da se on ne nanosi direktno na kožu.

Puressentiel Linija Proizvoda

Što je to posebno kada je riječ o prirodnim repelentima?

Tajna učinkovite Anti-Sting linije je u ulju limunskog eukaliptusa koji se od davnina koristi kao prirodna i učinkovita zaštita od insekata.

Ulje limunskog eukaliptusa u kombinaciji s java Citronelom, pepermintom, lavandom grosso, niauli i čajevacem stvaraju idealnu kombinaciju jer pružaju više od same zaštite.

5 eteričnih ulja postaje 100% prirodni repelent s dokazanom djelotvornošću protiv komaraca u umjerenim, tropskim i zaraženim područjima.

Srećom sastojci koje ćemo ovdje spomenuti, koji su odbojni mirisom komarcima, nama imaju svjež i ugodan miris.

Zašto je priroda najbolji odabir?

  • Prirodno odbijaju komarce citriodiol koji se dobiva od eteričnog ulja limunskog eukaliptusa, čajevca, niaulija, masti lavande i java citronelle.
  • Smanjuju svrbež zbog peperminta, lavande grosso i niaulija.
  • Bori se protiv bolova i upale uzrokovanih ubodima zahvaljujući lavandi grosso, niauli i citronelli.
  • Poboljšava cijeljenje zbog kombinacije učinka lavande grosso, niauli i čajevca.
  • Antiseptički učinak zahvaljujući kombinaciji eteričnih ulja lavande grosso, niauli, čajevac, pepermint i java citronella.

Kako oni zapravo djeluju?

Sprej protiv komaraca se nazivaju repelenti jer sadrže sastojke koji odbijaju komarce, krpelje i druge insekte. Njihova uloga nije ubijanje komaraca, to rade insekticidi, već da mirisom odbiju napasnike kako ne bi doletjeli do i na nas. Vrlo je važno kada birate zaštiti protiv insekta da odaberete one koji su sigurni za vas. Sprej se direktno nanosi na kožu i koža ga upija pa izbjegavajte repelente sa DEET-om i Pikardinom koje mogu izazvati iritacije kako kože tako i očiju.

Puressentiel Linija Proizvoda

Za djecu od 6 mj. asortiman kojeg su odobrile mame i tate!

Boravak u prirodi i na svježem zraku posebno godi onim najmanjima, bebama i djeci koji obožavaju biti vani i otkrivati svijet. No, s druge strane raspoloženja nam itekako mogu pokvariti komarci čak i onaj bezazleni ubod neugodan je za bebe i djecu jer im svrbež stvara nervozu i izaziva razdražljivost. Ne zaboravimo i na opasnost krpelja pogotovo kada djeca počnu puzati po travi i istraživati okolinu.

Bilo bi nam ljepše kad malih krvopija ne bi bilo, no ne brinite rješenje postoji i za bebe koje spadaju u najosjetljiviju skupinu čija je koža tanka i nježnija pa možete bezbrižno uživati na svježem zraku.

Upravo zbog toga, kada su bebe u pitanju, svi smo posebno oprezni i izbor se svodi upravo na prirodnu zaštiti od insekata.

100% prirodni sprej za zaštiti od komaraca i insekata inovativno je rješenje sa samo jednim biljnim sastojkom koji će štiti bebe, ali i čitavu obitelj. Tajna aktivnog sastojka je u ulju limunskog eukaliptusa koji je još u prošlom stoljeću registriran kao repelent koji posjeduje jednaku učinkovitost kao i DEET-klasični kemijski repelent. Osim, snažne prirodne zaštite od komaraca, djeluje je protuupalno i umirujuće ukoliko dođe do uboda.

Cijela linija se sastoji od spreja za zaštitu bebe, sprej i roll-ona za zaštitu cijele obitelji, te od multi-umirujućih krema za bebe i obitelj te potpuno inovativnog roll-ona koji umiruje nakon uboda i ugriza.

Puressentiel® ANTI-STING proizvodi sastoje se od 5 proizvoda, a dva od njih prilagođeni su posebno djeci i bebama od šest mjeseci starosti.

Puressentiel® ANTI-STING REPELLENT ROLL-ON “FACE & BODY”, 50 ml : Prirodan repelent za lice i tijelo koji nudi učinkovitu zaštitu do 7 sati. Umiruje i štiti od uboda insekata kao što su komarci, pješčane mušice, krpelji i dr. Roll-on olakšava aplikaciju proizvoda na sva izložena područja (lice, vrat, gležnjevi itd.). Ne sadrži neurotoksično sredstvo protiv insekata, nema konzervansa i ne sadrži sintetičke mirise.

Puressentiel Linija Proizvoda

Puressentiel® ANTI STING ROLL ON: Roll-on s umirujućim učinkom s 11 eteričnih ulja. Umiruje i pomaže smiriti svrbež i iritaciju povezanu s ubodima komaraca i biljaka. Djeluje protuupalno i potiče cijeljenje. Pakiranje je vrlo prikladno za svaki džep i torbicu, 5 ml.

Puressentiel Linija Proizvoda

Puressentiel® ANTI STING Sprej protiv komaraca i insekata: Sadrži sastojke biljnog podrijetla koji učinkovito odbijaju komarce, krpelje i pješčane mušice do 7 sati u umjerenim, tropskim i zaraženim područjima. Osim zaštitne funkcije sprej umiruje svrbež i potiče cijeljenje zbog dodatka čajevca, lavande i Niaulija. Pakiranje: Raspršivač, 75 ml i 200 ml.

Puressentiel Linija Proizvoda

Puressentiel® ANTI-STING Sprej za zaštitu od ugriza komaraca i insekata za bebe: Repelent u spreju za bebe, trudnice i dojilje. Nudi učinkovitu zaštitu od komaraca i insekata u bilo koje doba dana. Sadrži samo jedan aktivni sastojak ulje limunskog eukaliptusa. Testirano je pod nazdorom dermatologa i pedijatra, a odobrile su ga i mame i tate. Pakiranje: Raspršivač, 60 ml.

Puressentiel Linija Proizvoda

Puressentiel® ANTI STING Umirujuća krema nakon uboda: Dermatološki testirana i dokazana učinkovitost u smirivanju iritacija i svrbeža uzrokovanih ugrizom insekata i umiruje kožnu reakciju na biljke. Pakiranje: Tuba, 40 ml.

Puressentiel Linija Proizvoda

Puressentiel® ANTI STING Umirujuća dječja krema nakon uboda: Prikladna je za osjetljivu kožu mališana od 6 mjeseci, trudnica i dojilja. Umiruje svrbež, smiruje infekciju te pomaže u cijeljenju ugriza i uboda. Pakiranje: Tuba, 30 ml

Puressentiel Linija Proizvoda
Puressentiel Linija Proizvoda

Dostupno u ljekarnama!

Dostupno na web shopu: https://www.sophia.hr/filterSearch?q=puressentiel

###

Puressentiel® je obiteljski laboratorij osnovan 2005. godine koji stvara visoko inovativne biljne proizvode za očuvanje ljudskog zdravlja i dobrobiti. Riječ je o prvom laboratoriju aromaterapije koji djeluje s punim poštovanjem prema ljudima i prirodi.

Misija marke je preuzeti najbolje od prirode na ekološki prihvatljiv i odgovoran način kako bi priroda bila dostupna svima u svom najčišćem obliku. Puressentiel® proizvodi donose vam učinkovitost prirode i stvoreni su za svakodnevnu upotrebu za cijelu obitelj.