FOTO by Instagram

Film

Novi triler “The Guilty” na vrhu najboljih Netflix filmova!

Antonija Andabak 11. listopada 2021.

Fenomenalna gluma talentiranog (i zgodnog! Jake Gyllenhaala!

Prije nego što je novi film Jakea Gyllenhaala, “The Guilty“, uopće objavljen, već smo bili uzbuđeni zbog mogućnosti gledanja 90-minutnog trilera Love & Other Drugs.

Čini se da nismo jedini bili u stanju uzbuđenja, jer je tjedan dana nakon objavljivanja ova drama dospjela na #1 Netflixovih filmova prije nego što se smjestila na mjesto #2 (odmah iza There’s Someone Inside Your House).

Temeljen na istoimenom danskom filmu iz 2018., film “The Guilty” vidi Gyllenhaal kao Joea Baylora, operatora 911 koji radi u noćnoj smjeni kad dobije uznemirujući poziv.

Žena po imenu Emily Lighton kaže da je oteta i da je odvoze kombijem. I stvari od tada postaju samo napetije.

Kada Gyllenhaal primi poziv, Emily se pretvara da razgovara sa svojom kćerkom Abby, da bi na kraju otkrila da je oteta i očajnički traži pomoć. “Žao mi je što moram poklopiti … umrijet ću“, kaže ona u jednom trenutku.

U službenom sinopsisu s Netflixa stoji kratak opis filma: „Film se odvija tijekom jednog jutra u otpremnom pozivnom centru 911. Operater poziva Joe Baylor (Gyllenhaal) pokušava spasiti sugovornika u velikoj opasnosti – ali ubrzo otkriva da ništa nije onako kako se čini, a suočavanje s istinom jedini je izlaz. “

Gyllenhaal nije samo glumio u filmu, već je djelovao i kao izvršni producent. Režiju je vodio Antoine Fuqua (Training Day), dok je Nic Pizzolatto (True Detective) napisao scenarij.

Uz zvijezdu planine Brokeback Mountain, film je prepun velikih imena, među kojima su Ethan Hawke, Peter Sarsgaard, Riley Keough, Paul Dano, Byron Bowers, Da’Vine Joy Randolph, David Castaneda, Christina Vidal, Adrian Martinez, Bill Burr, Beau Knapp i Edi Patterson.

Toplo preporučujemo pogledati ovaj film, nećete požaliti!