FOTO by Laboratorios BABÉ

Njega kože

Nježna koža naših mališana zaslužuje najbezbrižnije ljeto!

Una Lora Banjac 10. lipnja 2024.

Dječja kože je izrazito osjetljiva, a kombinacija slane vode, pijeska i jakog UV zračenja stvara idealan recept za oštećenje kože i crvenilo

Za nekoliko tjedana kreće ljeto i svima omiljeni odlazak na more, a ovom se zabavnom duetu najviše vesele naši najmlađi.

Odlazak na plažu za njih je prava rapsodija sreće jer kupanju, igranju u pijesku i ronjenju nema kraja sve dok ne zađe sunce.

Nažalost, mame i tate ne idu u potpunosti bezbrižno na plažu. Tu je nošenje ručnika, maski, peraja, grickalica, suncobrana, ležaljki, napuhanaca i svih ostalih šašavih rekvizita koje klinci jednostavno moraju imati jer u suprotnom nastane kaos.

Laboratorios BABÉ

Osim svega navedenoga, roditelji najviše trebaju brinuti o zaštiti svojih mališana od opasnog ljetnog sunca. Prvenstveno, djeca bi trebala izbjegavati sunce od 12-16h jer je tada najopasnije. Dovoljno o tome govori i činjenica da 50-80% oštećenja od sunca nastaje u djetinjstvu ili adolescentskoj dobi.

Naime, dječja kože je izrazito nježna i osjetljiva, a kombinacija slane vode, pijeska i jakog UV zračenja stvara idealan recept za oštećenje kože, crvenilo i alergijske reakcije.

Ako dođe do najgoreg scenarija koje nam sunce može priuštiti, riskiramo jake opekline, alergije na sunce pa čak i sunčanicu – a doktor i ležanje u apartmanu nikako nisu dobra kombinacija za toliko dugo očekivano ljetovanje.

Uzimajući u obzir da je dječja koža zaista drugačija od kože odraslog čovjeka, treba pripaziti što stavljamo na naše najmlađe članove obitelji.

Ako ovog ljeta želite bezbrižan odlazak na plažu te puno uživancije i bezbrižnosti, svakako vam savjetujemo BABÉ Laboratorios Pediatric liniju proizvoda za sunčanje s visokim SPF 50 zaštitnim faktorom.

BABÉ Laboratorios u ponudi ima Super Fluid Pediatric SPF 50, Pediatric Transparent Sunscreen Wet Skin SPF 50 i Pediatric Sunscreen Lotion SPF 50+.

Ovi fantastični proizvodi stanu u svaku torbu, a praktična primjena i lagana tekstura idealni su tandem za razigrane klince.

Osim toga odlična je stvar što su vodootporni jer se klinci obožavaju brčkati i bezbrižno boraviti na suncu.

Super Fluid Pediatric SPF 50

Laboratorios BABÉ

Ovo je hidratantna krema odlične teksture s visokom zaštitom za bebe i djecu, a njegova se super lagana tekstura jednostavno nanosi, lako razmazuje i brzo apsorbira što je dodatan plus.

Nadalje, ne ostavlja nikakav bijeli trag, ne peče za oči te je pogodna za bebinu i dječju osjetljivu kožu.

Obogaćena je probiotikom za aktiviranje prirodne obrane kože i ponovnu uspostavu barijerne funkcije, te aktivnim sastojcima kao što su pantenol, karnozin i hijaluronska kiselina – trio zadužen za zadržavanje vlage.

Najvažnija činjenica je ta da je namijenjen djeci od 6 mjeseci starosti nadalje. Naime, BABÉ PEDIATRIC proizvodi su inače svi 0+, ali u ovom se proizvodu naglašava da je 6 mjeseci+ jer su smjernice Svjetske Zdravstvene Organizacije da se djecu do 6 mjeseci starosti uopće ne izlaže suncu tako da to svakako imate na umu!

Pediatric Transparent Sunscreen Wet Skin SPF 50

Laboratorios BABÉ

Ovo je proizvod u spreju od 200 ml koji predstavlja visoku fotozaštitu s nevidljivim završetkom pogodnim za mokru i vlažnu kožu.

Prikladan je za djecu od 3 godine starosti nadalje te se vrlo praktično i brzo primjenjuje. Štiti mladu kožu od sunčevih zraka na precizan i jednostavan način, a njegova „Wet skin“ formula jamči visoku zaštitu tijela čak i pri nanošenju proizvoda na mokru kožu što je čest slučaj ljeti.

Osim visoke zaštite širokog spektra (SPF 50), njegova formula uključuje aktivne sastojke koji umiruju i omekšavaju kožu što dodatno pomaže u njenoj zaštiti, a ovakvu vrhunsku formulaciju volimo i mi odrasli.

Pakiranje je vrlo praktično – mališane možete ‘namazati’ dok trčkaraju po plaži, bez nepotrebnog čekanja da mama namaže kremicu.

Pediatric Sunscreen Lotion SPF 50+a

Laboratorios BABÉ

Pediatric SPF 50 losion za zaštitu od sunca prikladan je za bebinu i dječju kožu, a lagana i brzo upijajuća tekstura ove kreme čini je ključnim proizvodom za zaštitu mlade kože u svakoj situaciji, a naročito na plaži.

Osim vrlo visoke zaštite širokog spektra (SPF 50), njegova formula također sadrži aktivne sastojke koji umiruju i omekšavaju nježnu dječju kožu.

I ovaj je proizvod za djecu od 6 mjeseci starosti nadalje kao i ranije spomenuti fluid, a njegovo zgodno pakiranje čini ga idealnim ljetnim suputnikom.

Neka vaše ljeto bude radosno, bezbrižno i sigurno uz BABÉ Laboratorios Pediatric liniju za vaše najmlađe!

Ako i vi za svoju dječicu želite samo najbolje, Laboratorios BABÉ Pediatric liniju možete potražiti na www.mojaljekarna.hr! Također, za sve novitete, savjete i dojmove, pratite njihovu društvenu mrežu Instagram.