Obuća

Nike tenisice inspirirane Isusom prodane za 3000$

Engineer 12. listopada 2019.

Zlatni križ i citat iz Biblije samo su neki detalji koji krase model

Kreativna firma iz Brooklyna napravila je limitirani par Nike tenisica s kršćanskim motivima te postavila cijenu od 3000$. Samo minutu nakon što su postavljene na internet tenisice su prodane.

Kreativci iz MSCHF kupili su standardni model Nike Air Max 97s tenisica i odučili ga redizajnirati prepoznatljivim detaljima koji simboliziraju kršćanstvo.

Tako na tenisicama možemo vidjeti velik križ koji se nalazi na vezicama te dvije kapi crvene tinte na jeziku koje predstavljaju Isusovu krv.

Također, tu je i citat iz biblije “Matthew 14:25” koji se odnosi dio kada su ljudi u nevjerici gledali Isusa kako hoda po vodi.

Vrhunac ovih tenisica je zračni jastuk koji je napunjen svetom vodom iz rijeke Jordan, koja je prethodno blagoslovljena.

“Željeli smo spojiti nespojivo i promatrati reakciju potrošača. Kao židov jedino što znam je da je Isus hodao po vodi i sveta voda u zračnim jastucima bila je pun pogodak. Koliko je model prikupio pažnje govori rekordna prodaja i hrpa novinskih članaka” – izjavio je glavni kreativac MSCHF Brooklyna Adam Greenberg.

Nakon što je model ugledao svjetlo dana pojavili su se i negativni komentari koji zaključuju da je ovaj potez ismijavanje Isusa i vjere.

No, to nije zaustavilo daljnje akcije kompanije koji su najavili da će svakog tjedna lansirati neki model intrigantan poput ovog.