FOTO by Yves Adamas

Zabava

Nikad viđeno: Žuti pingvin prava je senzacija među kolegama u crnim odijelima!

admin 22. veljače 2021.

U koloniji od 150 tisuća pingvina jedan je uistinu poseban

Yves Adamas, fotograf specijaliziran za divljinu i divlje životinje uhvatio je fotografiju za koju vjeruje da je jedinstvena i dosad nikad viđena. U svojoj dvomjesečnoj ekspediciji na Antarktiku put ga je doveo do otoka Južne Georgije na kojoj je ispunio san i fotografirao nešto što do tada nije viđeno.

Dok su plovili oceanom oko otoka ugledali su koloniju od oko 150 tisuća pingvina što je izgledalo dovoljno dobro i primamljivo za Yvesa koji je posegnuo za svojim aparatom. I dok je pripremao objektive i tražio najbolji kut pažnju mu je oduzela žuta točkica koja se isticala u crno bijelim bojama.

U moru pingvina u crno bijelim odijelima jedan u žutom bio je senzacija i prilika za fotografa da napravi dosad neviđenu fotografiju. Vještine i iskustva nije nedostajalo i belgijski fotograf je u nekoliko fotografija svijetu predstavio žutog pingvina.

“Nikad nisam vidio žutog pingvina. U koloniji od preko 150 tisuća pingvina svi su izgledali normalno i usklađeno, ali u trenutku kada sam ugledao žuto odijelo znao sam da imam pravu stvar. Bilo je to nevjerojatno iskustvo i drago mi je da sam baš ja autor prve fotografije žutog pingvina.” – izjavio je Yves Adamas.

Razlog zašto je ovaj pingvin drugačiji od drugih leži u tome što njegove stanice više ne stvaraju melanin pa njegovo crno perje postaje žućkaste i kremaste boje.

“Imali smo sreću što smo mogli doći skroz blizu njega. Imali smo neometani kadar i mogli smo napraviti odlične fotografije. Inače, u situaciji kada na okupu imate ovoliko pingvina nemoguće je kretati se otokom, ali i to smo uspjeli izvesti i približiti se maksimalno moguće” – izjavio je još jedan dio Adamsovog tima koji je svjedočio ovoj senzaciji.