FOTO by @Scott Frances⁠

Zabava

Nije li ovo bazen s najljepšim pogledom na dubrovački arhipelag?

admin 23. lipnja 2022.

Predivno!

Pakleno vruće vrijeme i visoke temperature natjerale su nas da iz (ne)udobnosti uredske stolice maštamo o godišnjem odmoru i jednom skoku u more ili bazen. Kada već maštamo onda želimo maštati sa stilom i u par klikova pronašli smo bazen u koji bismo se “uvalili” i nikad ne izlazili.

Dotični se nalazi na na jednoj od najjužnijih točaka Hrvatske, a napravljen je i renoviran u sklopu velikog arhitektonskog pothvata kojim je nekad ruševna građevina pretvorena u velebnu kuću s bazenom koji stvara WOW efekt.

“Ovaj bazen smješten u ruševinama na Lopudu izgleda fascinantno! Ruševine su to kamene kuće iz 15. st., a da se bazen upravo tu smjesti zaslužan je arhitektonski ured Antonio Zaninović u suradnji s dizajnerskim studijem @reesrobertspartners. Cilj je bio sačuvati izvornost zatečenog lokaliteta i oplemeniti ga diskretno modernim elementima.”

Phoebe Harris dio je “Rees Roberts and Partners” studija koji je bio zadužen za renovaciju, čija je vizija postala stvarnost, ne toliko daleko od sna. Točka na kojemu se nalazi bazen pruža veličanstven pogled na Jadransko more.

Bazen je obrubljen kamenim blokovima koji su iz razdoblja nastanka splitske Dioklecijanove palače i čitav kompleks izgleda uistinu nestvarno. Nismo sigurni tko tamo uživa i je li je mjesto u funkciji, ali jedno znamo, a to je da smo pronašli najljepši bazen u Dubrovniku, ali i dalje.