FOTO by IMDb

Film

Nightbooks – Netflixova horor avantura za cijelu obitelj

admin 23. kolovoza 2021.

Ljubitelji Harry Pottera mogli bi uživati u ovom filmu...

Čak i u ovo ljetno vrijeme odmora Netflix nas je počastio nekim vrhunskim filmovima u kojima smo uživali, a sve je očitije da je ovo ljeto u znaku hororaca.

Uvod u zanimljivo filmsko ljeto započelo je trilogijom “Fear Street”, dok će kraj najtoplijeg godišnjeg doba obilježiti horor avantura za cijelu obitelj – Nightbooks!

15. rujna Netflix će krenuti s prikazivanjem filma Nightbooks, horor film u kojem može uživati čitava obitelj. Radnja ovog filma temeljena je na istoimenom romanu J. A. Whitea, a radnja prati dvoje mladih junaka koji su prisiljeni služiti vrlo moćnoj vještici.

Alex (Winslow Fegley) je kreativni mladi dječak sa snažnom strašću za pisanjem strašnih priča. Kada ga zbog njegove ljubavi prema pisanju etiketiraju kao čudaka, on se zaklinje da više nikad neće pisati.

Nakon nekog vremena zla vještica zarobi ga u njegovom stanu u New Yorku i zahtijeva da joj svaku večer ispriča novu priču ako želi ostati živ. 

Uz strogi nadzor vještičje mačke Alex ipak nalazi priliku da upozna Yasmin, još jednu mladu zatočenicu koja je s vremenom naučila kako preživjeti vještičinu igru.

Uz pomoć Yasmine, Alex mora naučiti prihvatiti ono što ga čini jedinstvenim – svoju ljubav prema strašnim pričama!

Film Nightbooks temeljen je na knjizi J. A. Whitea, a za filmska platna su ih prilagodili Mikki Daughtry i Tobias Iaconis. Scenaristi su prethodno surađivali na horor filmu The Cure of La Llorona iz 2019. i romantičnoj drami Five Feet Apart.

Film Nightbooks dolazi od redatelja Brightburna Davida Yaroveskyja, s producentima Samom Raimijem, Romelom Adamom, Masonom Novick i Michelle Knudsen.

Krysten Ritter glumit će zlu vješticu, dok će dvoje mladih zatočenika, Alexa i Yasmine glumiti Winslow Fegley i Lidya Jewett.

Unatoč žanru koji ga opisuje kao strašan i jeziv, Nightbooks je na kraju obiteljski film sa snažnom porukom o samoprihvaćanju.

Film kreće s prikazivanjem 15. rujna i nadamo se da će biti lijepi uvod u bogatu filmsku jesen.