Nezaboravne serije i filmovi 90-ih koje dan danas rado gledamo!

Antonija Andabak 16. ožujka 2017.

Ovih dana na malim ekranima gledamo humorističnu seriju Seinfeld i priznajemo - obuzima nas osjećaj prave nostalgije

Ne, nismo nostalgični jer su devedesete poprilično daleko iza nas, nego zato što su bile doista zabavne! Na kraju krajeva, živjelo se na jednostavniji način. Game Boy je bio posljednji krik zabavne tehnologije, najpopularnija cura u školi je bila osoba s najboljom kolekcijom naljepnica, a s internetom smo se tek upoznavali, nipošto nije pripadao kategoriji ovisnosti.

Ako smo vas malo raznježili i naveli na razmišljanje o prošlim vremenima, pogledajte našu listu najboljih filmova i serija, možda nađete svoju omiljenu!

1. „ACE VENTURA: PET DETECTIVE“ ( Šašavi detektiv )

Jim Carrey nas je,  kao ekscentrični privatni detektiv u potrazi za nestalom životinjom, zabavljao nenadmašnim šašavim izrazima lica i grimasama, a Courteney Cox je otprilike u to vrijeme započinjala karijeru u Prijateljima.

https://youtu.be/QzxDlS6QY1s

Izvor: Zlatan Stajić on YouTube

2. PRIJATELJI

Uvjereni smo da neki od vas dan danas gledaju sve sezone serije „Prijatelji“, i posve vas razumijemo. Izvrstan humor koji ponekad postaje bolji što više puta pogledate seriju, dinamičan razvoj priče iz sezone u sezonu, naprosto se svrstava u kategoriju najuspješnijih serija u povijesti.

3. PRINC IZ BEL AIRA
Sjećate se kako je tada Will Smith bio najzabavnija osoba malih ekrana? Ako ste premladi da se toga prisjetite, pogledaje epizode humoristične serije „Princ iz Bel Aira“ i uvjerite se kako je hollywoodski komičar ispekao zanat svojim prirodnim taletnom za humor.

4. BEAVIS AND BUTT-HEAD

Ako ste zagrijani za ideju pogledati dva animirana brata kako markiraju sa sata, kradu pivo pa potom gledaju glazbene spotove i usput ih ismijavanju i kritiziraju,  priremite se na to da nikad više ne napustite svoj stan.

Izvor: Steven CC on YouTube

5. AUSTIN POWERS : TAJANSTVENI TAJNI AGENT

Prije no što je posudio glas animiranom legendarnom liku Shreku, Mike Myers je bio najpoznatiji po svojoj ulozi riđokosog, britanskog špijuna bez očitog seksipila koji je posjedovao neobjašnjivu privlačnost za sve zgodne žene u svojoj blizini.

6. SEINFELD

Seinfeld je bio senzacija desetljeća u krugovima komičara i komedije općenito, a njegov fokus na četiri prijatelja koji se druže u apartmanu jednog od likova, je nesumnjivo  postigao – utabani put za uspjeh serije Prijatelji.

7. REDOVNICE NASTUPAJU

90-ih nitko nije bio smješniji od Whoopi Goldberg koja je obilježila film „Redovnice nastupaju“ svojom inteligencijom, toplinom i humorom. Nakon svjedočenja ubojstvu, prerušena u redovnicu skriva se među časnama i sudjeluje u njihovim dnevnim aktivnostima u samostanu.

https://youtu.be/Q7j2aEJxxDY

Izvor: DisneyMoviesOnDemand on YouTube

8. PETAK

Reper Ice Cube glumi lik Craig Jonesa, a komičar Chris Tucker igra Smokeya u filmu „Petak“ iz 1995. U filmu pratimo 16 neradnih sati nezaposlenog Craig Jonesa i Smokeya, smješnog dvojca koji tog petka glavnom dileru marihuane moraju isplatiti 200 dolara do 23 sata. Film je popršte smiješnih, doduše vulgarnih i energičnih scena.

Izvor: Movieclips Trailer Vault on YouTube

9. THE BIG LEBOWSKI

Vjerujemo da nema osobe koja ovaj kultni klasik braće Coen može ocijeniti lošom ocjenom.  Jeff Bridges + Raymond Chadler – definitivno se osjeti detektivska vibra pretočena na filmska platna.

Izvor: PictureBox on YouTube