FOTO by Instagram @code.0247 / @xl3ams1_x / @galerieslafayette

Putovanja

New York i Pariz oduševili svojim božićnim drvcima!

Mia Vodopija 02. prosinca 2021.

Rockefeller Center i Galeries Lafayette zbilja imaju najljepša drvca...

Ulaskom u prosinac, službeno smo uplovili u božićnu ludnicu. Nakon prošlogodišnje turobne blagdanske sezone, koja nije bila u boji božićnog šarenila, već virusnog sivila i restrikcija, napokon se možemo veseliti ovom magičnom dobu godine.

Više nam nitko ne može reći da prerano pjevamo božićne strane i domaće pjesme, niti da prerano ukrašavamo naše domove. Vrijeme je da naš dom počne ličiti na šarenu radionicu Djeda Božićnjaka s mirisima cimeta, šećera i naranči.

U potrazi za savršenim drvcem odlučili smo se inspirirati velikim borovima i njihovim ukrasima. Ne, ne mislimo na veliki bor u centru Zagreba, već na one u New Yorku i Parizu!

Rockefeller Center u New Yorku svake godine zadivi svojim drvcem od nekoliko desetaka metara, pa smo pretpostavile da nas niti ove godine neće razočarati.

Svi veliki ljubitelji Sam u kući filmova, znat će da je ovaj ikonski centar bio jedan od ‘likova’ u drugom dijelu trilogije, kada se Kevin McCallister izgubi u New Yorku.

Očara ga veliko šareno božićno drvce, a čak i popriča s Donaldom Trumpom.

Osim ovog prekrasnog drvca, morale smo potražiti ono u Parizu u Galeriji Lafayette, koje zadivi sve one koji ga posjete. Ove godine su dekoracije poprilično inovativne, a tema je Djed Božićnjak u svemiru.

Kreativnost Francuskinja i Francuza nas je oduševila, ali je opčarala i Instagram – slike bora u Galeriji nižu se jedna ispod druge.

Iako možda nećemo putovati do navedenih lokacija (ove godine), možemo im se diviti iz sigurnosti svog doma.