Nevidljivi aparatić za sve uzraste!

Viktoria Mikulić 20. siječnja 2017.

Sama ideja o nošenju konvencionalnog aparatića nije previše privlačna među odraslima, tako da je nevidljivi aparatić uistinu odlična solucija za sve koji nisu zadovoljni trenutnim stanjem zubi. Od sada, zubi se mogu izravnati već u periodu od 3-9 mjeseci. Ova ortodontska naprava potpuno je nevidljiva i vrlo lako se skida, ali je važno nositi je […]

Sama ideja o nošenju konvencionalnog aparatića nije previše privlačna među odraslima, tako da je nevidljivi aparatić uistinu odlična solucija za sve koji nisu zadovoljni trenutnim stanjem zubi.

Od sada, zubi se mogu izravnati već u periodu od 3-9 mjeseci. Ova ortodontska naprava potpuno je nevidljiva i vrlo lako se skida, ali je važno nositi je 20-22h svaki dan. Skida se samo prilikom pranja zubi i tijekom obroka.

 

Izrađena je od fleksibilne plastike koja je napravljena pomoću 3D printa. Na taj način zubi se pomiču kroz nekoliko malih koraka te se tako uzrokuje manje nelagode od običnih aparatića. Svaki korak traje dva tjedna, a nose se dvije udlage, jedna srednja i tvrda. Srednja i tvrda udlaga jedinstveni su dio ClearBrace sustava, a njihova prednost je da osiguravaju miran život pacijenta dok su zubi u pokretu, a također pomažu da se željeni plan liječnika osigura na što brži i učinkovitiji način.

Ključni dio ovog sustava je virtualno 3D planiranje. Ono se pokazuje pacijentu prije same izrade aparatića. Pomoću njega, jasno su vidljive promjene kod svakog koraka, a također pokazuje i očekivani ishod na kraju tretmana. Ova nova tehnologija je vrlo popularna jer unaprijed omogućuje da se pacijent i ortodont dogovore oko mogućih dopuna i izmjena, kako bi osigurali zadovoljstvo pacijenta.

 

 

Ortodoncija Ana Parčina

Ede Murtića 2
Zagreb, Croatia
01 6547 688
ortodoncija.parcina@gmail.com