Neuroznanstvenica otkrila trik s kojim ćete se riješiti slatkog – zauvijek!

Engineer 27. studenoga 2019.

Nadolazeći blagdani pravo su vrijeme za testiranje ove metode

Neuroznanstvenica Susan Peirce Thompson kaže da možda nismo sami krivi ako naši napori oko dijeta ne uspiju. Sigurno smo se svi u nekom trenutku trudili smršaviti ili jesti zdravije, ali to razdoblje vrlo rijetko traje onoliko dugo koliko bismo željeli.

Čini se kao da primamljive čokoladne poslastice i druge slatke napasti uvijek nekako pobijede našu čeličnu volju i prekinu nas u procesu dijete koju provodimo.

Posljednje istraživanje svjetski poznate neuroznanstvenice Susan Pierce Thompson otkriva kako je sve povezano s našim mozgom koji je glavni krivac što uvijek posrnemo za nečim slatkim.

Kada u tijelo unesemo previše šećera postotak inzulina u našem tijelu raste i trenutno blokira Leptina – hormon koji govori mozgu da nam je dovoljno hrane. Kada nema Leptina, naš mozak nema informaciju kada je dosta hrane i mi samo jedemo i jedemo…

Ključno je riješiti se hrane koja ometa naš mozak u procesu donošenja odluka i Susan sukladno tome navodi 4 pravila kojih bi se trebali pridržavati ako želimo kontrolirati našu prehranu.

1) Izbacite šećer

Najvažnije pravilo ovog trika je jednostavno – bez šećera. Samo ako izbacimo šećer iz jednadžbe prehrane možemo očistiti mozak i tijelo. I mislimo na sav šećer, uključujući med i zaslađivače.

2) Izbacite brašno

Isto kao i šećer, izbacite brašno iz prehrane. Susan brašno još naziva i “lukavi zavodnik” kojeg se što prije moramo riješiti.

3) Pridržavajte se 3 obroka dnevno

Ako imate rutinu obroka vaš mozak će se osjećati sigurnije jer će znati kada može očekivati unos hranjivih tvari u organizam.

4) Važite sve što jedete

Susan preporučuje da ako možete izvažete hranu prije no što ju pojedete kako biste točno znali što unosite u svoje tijelo.