FOTO by IMDb

Dom

Netflix serija “Zvjezdani ljubimci” osvjetljava industriju influencera životinja

Mia Vodopija 05. svibnja 2021.

Ovu seriju ne želite propustiti!

Koliko ljudi znate da su stvorili Instagram račune za svoje ljubimce? Više nego što možda mislite. Instagram i TikTok su savršena mjesta za vlasnike kućnih ljubimaca da prikažu smiješne stvari koje njihovi životinjski prijatelji mogu učiniti, a svijet kućnih ljubimaca influencera je industrija koja brzo raste. Netflixova serija “Zvjezdani ljubimci” prati Colleen Wilson na svjetskom natjecanju za najružnijeg psa u Kaliforniji.

Colleen Wilson je osnovala tvrtku “Zvjezdani ljubimci” jer je vidjela priliku i potencijal da pribavi kućnim ljubimcima (i njihovim vlasnicima) sponzore i novac. U niši “ružnog kućnog ljubimca” ona želi dobiti više klijenata, pa je odlazak na natjecanje važna prilika za umrežavanje.

Ideja je ako jedan od njezinih klijenata pobijedi ili dobro prođe, ostali natjecatelji bi ih zapazili, što znači da bi mogla dobiti nove klijente.

Ključni element produkcije bio je tretirati snimanje kao “dokumentarac”, dakle doslovno samo pratiti događaje, umjesto da se od životinje zahtijevaju višestruki trikovi ili da im se daju zapovijedi.

Ono što je bilo najbitnije je bila sigurnost na snimanju za životinje koje su se, u nekim slučajevima, natjecale u surfanju – sve sa snimateljskom ekipom koja je snimala sve njihove preslatke poteze.

Glavno pitanje, ističe Wilson, jest pitati se uživa li vaš pas ili mačka u ovome? Žele li to učiniti? Morate imati smisla za razumijevanje ponašanja životinja.

I sama Wilson priznaje da joj je “osiguravanje pravilne njege životinja” jedna od najvećih strasti.

Dio razloga zbog kojeg je serija rađena je skretanje pozornosti prema svijetu spašavanja životinja. Jedna epizoda ističe Wilsoninu ljubav prema udomljavanju dalmatinera. Jednog je uzela iz skloništa u Koreji, a taj pas je sada ponosni dio nečije obitelji.

Prilika za izvođenje ove emisije, kaže Wilson, sjajna je platforma za nastavak i proširivanje pozornosti prema spašavanju nezbrinutih životinja.