FOTO by IMDb

Film

Netflix serija o najvećoj pljački brazilske centralne banke

admin 07. ožujka 2022.

Svima kojima fali Money Heist dolazi nova napeta serija o pljačkašima

Serija “Hei$t: The Great Robbery Of Brazil’s Central Bank” brazilska je kriminalistička serija bazirana na istinitom događaju. Serija je smještena u 2005. godinu u banku pod nazivom Central Bank of Fortaleza u kojoj se dogodila pljačka. 

Foto: IMDb

Banku je napala skupina lopova koji su uspješno opljačkali banku tako što su 2005. kroz tunel ušli u bankovni trezor i ukrali više od 160 milijuna brazilskih reala. Ovaj dokumentarni film istražuje tu spektakularnu, povijesnu pljačku.

U 3 epizode, od kojih svaka traje po 50 minuta, dokumentarac rekreira ključne trenutke iz igre mačke i miša između lopova i federalne policije tijekom istrage koja je trajala više od 5 godina. Bila je to jedna od najvećih pljački banke u povijesti Brazila pa i svijeta.

Foto: IMDb

Serija otkriva i neočekivane detalje o pljački, kao i njezine tragične posljedice. Činilo se kao savršen zločin, ali su uslijedile iznude, otmice i ubojstva, pa su čak i sami pljačkaši povjerovali da je novac proklet.

Serija stiže na Netflix 16. ožujka i ako vam, baš kao i nama nedostaju najpoznatiji pljačkaši u crvenom iz serije La Casa De Papel, onda bi vam i ova serija trebala biti odlična.

Foto: IMDb

Uz dosad nikad viđena svjedočanstva policije i kriminalaca, kao i mnoštvo arhivskih snimaka, film “Hei$t: Velika pljačka brazilske središnje banke” rekonstruira povijesnu pljačku središnje banke Brazila, koja se nalazi u Fortalezi, u državi Ceará.