FOTO by Netflix

Film

Nestanak djeteta i očajan otac – Netflix nova drama temeljena na istinitom događaju!

Una Lora Banjac 07. lipnja 2024.

Jeste li ju već pogledali?

Riječ je o mini seriji Eric, britanskoj psihološkoj triler mini seriji, s poznatim glumcem Benedictom Cumberbatchom u glavnoj ulozi. Ova je triler serija inspirirana istinitim slučajem, a prati očajnog oca usred velike tragedije.

Netflix

Vincent (Benedict Cumberbatch) je poznati lutkar i tvorac popularne TV serije za djecu – Good Day Sunshine, međutim, život mu se okrene za 180 kada njegov devetogodišnji sin Edgar misteriozno nestane na putu do škole.

Netflix

Boreći se s gubitkom sina, Vincent postaje sve tužniji i izbezumljeniji… Pun ljutnje i krivnje zbog Edgarova nestanka, uhvati se lika na crtežu koji je Edgar ranije nacrtao – plavog čudovišta imena Eric.

Naime, Vincent je uvjeren da će se Edgar vratiti kući ako on uspije dovesti Erica na TV.

Netflix

I dok Vincentovo progresivno destruktivno ponašanje uništava i otuđuje njegovu obitelj, kolege i detektive koji mu pokušavaju pomoći – plavo čudovište Eric postaje njegov jedini saveznik i pomagač u vraćanju sina kući.

Netflix

Osim Cumberbatcha, u seriji se pojavljuje i Gaby Hoffman, Jeff Hephner, McKinley Belcher III, Ivan Morris Howe. Režiju potpisuje Lucy Forbes, a kreatorica serije je Abi Morgan.

Ova je serija stvorena za streaming uslugu Netflix, radnja je smještena u 80-e godine prošlog stoljeća, ima šest epizoda te je kao stvorena da se pogleda za vikend što nam potvrđuje vrlo visoka IMDb ocjena 7/10.