Zabava

Nema više struganja! Odmrznite stakla automobila pomoću ovih trikova!

Mia Vodopija 28. listopada 2021.

Hladna jutra puna mraza zbilja su noćna mora

Iako su hladna jutra nešto čemu se zbilja ne veselimo, nema ništa gore od toga da prekasno istrčite iz kuće samo da otkrijete sloj mraza koji je zaledio stakla vašeg automobila.

Ako se želite izležavati nekoliko minuta više u svom udobnom krevetu umjesto da ustajete i pripremate se strugati mraz sa stakla, u nastavku otkrijte naše brze trikove za rješavanje zaleđenog vjetrobranskog stakla.

Kako zaustaviti zamrzavanje stakla

Noć prije niskih temperatura utrljajte polovicu sirovog luka na prozore i vjetrobransko staklo. Ovaj čudni trik spriječit će stvaranje mraza na staklu. Možete ga poprskati i octom ili alkoholom pomiješanim s vodom kako biste izbjegli smrzavanje. Pokušajte s omjerom vode i alkohola 1:2.

Američki meteorolog Ken Weathers obećava da je domaći sprej najbolji način za brzo odmrzavanje automobila. On preporučuje miješanje 1/3 šalice vode s 2/3 šalice alkohola u bočici s raspršivačem.

Ako nemate nikakav alkohol, žličica soli i octa može biti dobra alternativa. Ulijte tri žlice octa u vodu da stvorite otopinu i pomiješajte vodu sa žličicom soli. Poprskajte to po staklima i obrišite starim ručnikom.

Što ne raditi

Nemoje koristiti novine jer su pretanke i mogu se smrznuti na vjetrobranu. Nemojte koristiti kipuću vodu ili strugalicu – voda se može lako ponovno smrznuti, a strugalica može izgrebati vaše staklo. Ipak ne želite oštetiti svoj automobil.

Kako odmrznuti staklo – i odvratiti lopove

Lopovi oportunisti često izlaze na teren kada vozači odmrzavaju svoja vjetrobranska stakla. Vozači se ponekad maknu od vlastitog automobila kako bi uzeli još vruće vode, što je dovoljno vremena za lopove da učine ono po što su došli.

Ispod je plan u nekoliko koraka koji omogućuje brzo odleđivanje i sigurnost vašeg auta tako da možete biti što brže na putu.

  • Ostanite uz auto cijelo vrijeme – ako se morate vratiti u stan po bilo što, ugasite i zaključajte auto
  • Nemojte voziti dok sva stakla ne budu čista
  • Nikada nemojte koristiti tek prokuhanu vodu za čišćenje stakla – mogla bi napuknuti staklo, brzo se smrznuti i zalediti vaše brisače na staklo
  • Očistite sav snijeg s automobila pomoću mekane četke. Provjerite jesu li svjetla čista i rade
  • Klima uređaj nije samo za ljeto – pomoći će osušiti zrak
  • Nemojte rukama brisati zamagljene prozore – ostat ćete masne mrlje, a prstenje koje nosite moglo bi izgrebati staklo. Po potrebi koristite krpu.

Želimo vam ugodnu i sigurnu vožnju bez napornog mraza na staklima!