FOTO by Instagram @vinarija_august

Putovanja

Neka restoran & bar August budu vaša nova vikend destinacija!

Mia Vodopija 13. listopada 2021.

Provedite dan na ladanju, uz vinograd, na Augustov način, začinjen dobrim zalogajem i finom kapljicom

Postoji nešto zbilja čarobno u otkrivanju novih restorana i vinarija u različitim dijelovima Hrvatske. Iako su Zagrepčani navikli ići na izlete na zapad, pozivamo vas da ovaj vikend krenete na istok.

U Moslavini, samo 50-tak minuta od Zagreba, 2016. godine je otvoren restoran & bar August sa zaštitnim znakom u obliku ježa, kojeg je za njih osmislila i nacrtala poznata hrvatska umjetnica OKO.

Vlasnici Dijana i Marko Sušac pišu na službenoj stranici da svaki dan iznova stvaraju okruženje, slike, mirise i okuse koji se doživljavaju svim osjetilima. Opisuju restoran i bar kao nepretenciozno mjesto koje u stvarnost pretvara san o jednostavnom životu.

Iako mnogi ljudi pomisle na skupocjene stvari kada čuju riječ luksuz, za vlasnike August restorana i bara luksuz je sloboda – biti slobodan od buke i strke, od šefova i rokova, pretvaranja i prenemaganja. Zato pozivaju na dan proveden na ladanju, uz vinograd, na Augustov način, začinjen dobrim zalogajem i finom kapljicom.

Tamo ćete pronaći sve domaće, moslavačku kuhinju s jelima na kojima su odrasle generacije, no spravljenu uz korištenje suvremenih tehnika i znanja. U cilju je poštivanje namirnice – domaće, sezonske i lokalne, kako bi se gosti vratili mirisima i okusima iz doba kad je hrana zaista imala okus.

Domaća patka, mlinci, štrukli, vanjkuši, trganci, nudleki i šufnudli, domaći rezanci, hajdina kaša, samo su neka od jela koja dočaravaju duh moslavačke tradicije.

Iako se često pomisli kako je lagano i brzo napraviti jednostavna jela, to nije istina. Raditi s malo lokalnih sastojaka može biti teže i kompliciranije.

Ako želite istražiti novi dio Lijepe naše do kojeg ne idete često, više o restoranu i rezervacijama doznajte na njihovoj službenoj stranici.