FOTO by Instagram @hairbyjess_vivosalon / @shell.vega / @mexikat

Ljepota

Neka kosa boje ciklame bude vaša ljetna transformacija

Mia Vodopija 28. lipnja 2024.

Nije slučajno da je magenta kosa jedan od najpopularnijih trendova u ovom ljetnom periodu

Ako pretražujete Instagram za kosu boju ciklame, dobit ćete tisuće i tisuće slika žena (i ponekog muškarca) kako sretno poziraju sa svojom vibrantnom bojom. Iako i zelena i royal blue kosa izgledaju prekrasno u šetnji gradom, kosa boje ciklame je ono što nas zanima.

Nije slučajno to da je magenta kosa jedan od najpopularnijih trendova kose u ovom godišnjem periodu. Boja ciklame je boja koja se može prilagoditi svim tonovima kože, što znači da bi možda mogla biti prava boja kose za vas ako želite napraviti šarene promjene.

Ljeto je ipak savršeno doba za transformaciju!

Prije nego što krenete u salon ili sami pokušate postići magenta boju kose, trebate znati da kao i sve boje kose koje su malo zahtjevnije, i magenta će izgledati najbolje kad se nanese na svijetlu podlogu.

Kad se nanese na svijetlu boju, poput primjerice plave kose, vaša magenta kosa izgledat će puno življe. Ako započinjete s tamnom osnovnom bojom, najvjerojatnije ćete trebati izbjeliti kosu tako da se bogata ružičasta magenta boja za kosu pojavi na vašim pramenovima.

Zbog toga je možda dobra ideja potražiti profesionalnog kolorista jer svi znamo koliko zastrašujuće izbjeljivanje može biti. Profesionalci će odraditi svoj posao, a vi ćete izaći iz salona poput nove žene!

Uz dobre maske za kosu, kao i smanjenje korištenja pegle, uvijača i fena, vaša kosa može biti zdrava i imati prekrasnu boju, kojom ćete definitivno plijeniti svu pažnju.

Nadamo se da smo vas uspješno nagovorili na ljetnu promjenu – život je jedan, živite ga punim plućima!