FOTO by YouTube ZAGREBTOURIST / Z Vukovic

Kultura

Ne propustite Žive jaslice na Kaptolu ispred Zagrebačke katedrale!

Viktoria Mikulić 21. prosinca 2021.

Kad cinkuš zazvoni, žive jaslice na Kaptolu uprizorit će atmosferu događaja koji su promijenili ljudsku povijest.

Prostor ispred Zagrebačke katedrale jedno je od najljepših zagrebačkih mjesta tijekom božićnog vremena, pogotovo za najmlađe, koji uživaju u zanimljivim predstavama i u igri s domaćim životinjama.

Pravi božićni duh posjetitelji će osjetiti na Kaptolu ispred Katedrale, gdje će Zajednica Cenacolo prirediti Žive jaslice, prekrasan prikaz Isusovog rođenja i prvih trenutaka života.

Scenografija prikazuje Isusovu rodnu štalicu i rodno mjesto Betlehem, a u predstavi sudjeluju Sveta obitelj, mudraci, pastiri, domaće životinje itd. Likove utjelovljuju nekadašnji članovi zajednice Cenacolo, koji poručuju da su jaslice simbol i njihovog rođenja…

Djevojke i mladići, štićenici zajednice Cenacolo koji su nekoć hodali rubom života, rođenje Isusa doživljavaju kao vlastito ponovno rođenje. Stoga ne čudi što u predstavu unose posebnu snagu te prenose utjehu i mir svim promatračima. Jaslice, štalica, građani Betlehema, domaće životinje, mudraci s Istoka i pastiri, odvest će vas u vrijeme Isusova rođenja i pružiti Adventu posebno ozračje.

Donosimo raspored održavanja predstava: 20.12., 21.12., 22.12., 23.12., 25.12., 26.12., 27.12., 1.1., 6. 1. – 16:15 / 17:00 / 19:00!