FOTO by Instagram @famflowerfarm

Dom

Narcise i njihova jarko žuta boja najefektniji su vjesnici proljeća!

Viktoria Mikulić 22. ožujka 2022.

Tandem uz sunčane dane…

Ovotjedna vremenska prognoza mami osmijeh na naše lice i sve što želimo je izaći iz svoja četiri zida i prepustiti se uživanju na suncu. Ah, jedva smo dočekali da parkovi procvjetaju kako bi se naši outfiti mogli stopiti s proljetnim cvijećem.

Krajem ožujka, odnosno prve proljetne subote u Hrvatskoj i mnogim drugim zemljama obilježava se Dan narcisa koji je posvećen oboljelima od raka dojke. Ove subote, 25. ožujka ne propustite kupiti kiticu cvijeća za sve koji se bore s ovom bolešću. Riječ je o cvijetu koji predstavlja nadu i novi život.

https://www.instagram.com/p/CbQSbg2KtIQ/

Imaju usko duguljasto i mekano lišće svijetlozelene boje, dok se cvijet sastoji od šest latica i trubaste krune.

https://www.instagram.com/p/CQtj5IgBneG/

Narcise iliti sunovrati najčešće dolaze u žutoj boji, no njihove trube mogu biti i bijele, ružičaste i narančaste, a ako ih želite imati u svom vrtu, odlična vijest je da su zaista nezahtjevne i lako ih je održavati.

https://www.instagram.com/p/CaAgQa7onfK/

One cvatu od veljače do travnja, a razmnožavaju se lukovicama koje mogu formirati 5-7 novih lukovica. Narcise sadrže tvari koje ih štite od voluharica, zečeva, miševa i vjeverica tako da su idealne za sadnju uz kuću ili u voćnjaku.

https://www.instagram.com/p/CbLHLwAgfCc/

Ako ste ikada imali priliku ugledati polje narcisa, onda ste zasigurno iskusili istinsku sreću. Ovaj cvijet je toliko poseban da ga se ne možemo nagledati, a ako želite konstantno promatrati narcise, predlažemo da posjetite ovaj šarmantan Instagram profil koji je prepun raznovrsnog cvijeća, među kojim trenutno najviše prevladavaju narcise.

https://www.instagram.com/p/CaZ7BPIgMSV/