FOTO by Delish
Napravite trgajuće božićno drvce! Recept peciva punjenih topljenim sirom ne smije vam promaknuti!
Fenomenalan snack za cijelu obitelj idealan u božićno vrijeme, a kada pogledate recept - i prije!
Živeći užurbanim životom, mnogi posežu za nešto jednostavnijim rješenjima kada je u pitanju ukusan snack u kojem će uživati cijela obitelj. Pronašli smo odličan recept kojim će se oduševiti cijela vaša obitelj ili prijatelji koje ćete ugostiti.
Sastojci su jednostavni, a ukusom podsjećaju na pizzu margaritu koja broji mnoge obožavatelje.
Osim odličnog okusa tu je vizualni efekt kojim ćete očarati prisutne pri posluživanju, a ovo se božićno drvce jede rukama, trgajući dijelove peciva dok se topljena mozzarella razdvaja od ovog ukusnog božićnog drvca!
Evo recepta kako ga napraviti!
Sastojci
- 500 g tijesta za pizzu
- Jaje pomiješano s jednom žlicom vode (za premaz peciva)
- 7 komada mozzarelle za narezati
- 1/4 otopljenog maslaca
- pola vrećice parmezana
- 1 žlica sitno narezanog bosiljka
- 1 žlica sjeckanog peršina
- 1 žlica narezanog ružmarina
- Umak od rajčice za serviranje
Upute
- Zagrijte pećnicu na 200°C . Veliki lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Izrežite komadiće mozzarelle i ostavite sa strane.
- Na pobrašnjenoj površini podijelite tijesto za pizzu na dva dijela. Razvucite i razvaljajte svaki komad tijesta u dugački pravokutnik a zatim tijesto izrežite na kvadratiće od promjera oko 5-6 cm. Trebat će vam ukupno 33 kvadratića tijesta.
- Omotajte svaki kvadrat tijesta s kuglicom mozzarelle oblikujući čvrsto zatvorenu kuglu. Stavite kuglice zatvorenim dijelom okrenutim prema limu za pečenje te ih slažite u obliku božićnog drvca imajući na umu da se kuglice trebaju dodirivati!
- Silikonskom četkom premažite tijesto s mješavinom jaja i vode, stavite peći na 20 minuta. U međuvremenu u posudici umutite otopljeni maslac parmezan i začinsko bolje te time premažite pečeno tijesto.
- Poslužite toplo s marinarom za umakanje.
VIDEO