FOTO by Delish

Dom

Napravite trgajuće božićno drvce! Recept peciva punjenih topljenim sirom ne smije vam promaknuti!

Antonija Andabak 07. prosinca 2020.

Fenomenalan snack za cijelu obitelj idealan u božićno vrijeme, a kada pogledate recept - i prije!

Živeći užurbanim životom, mnogi posežu za nešto jednostavnijim rješenjima kada je u pitanju ukusan snack u kojem će uživati cijela obitelj. Pronašli smo odličan recept kojim će se oduševiti cijela vaša obitelj ili prijatelji koje ćete ugostiti.

Sastojci su jednostavni, a ukusom podsjećaju na pizzu margaritu koja broji mnoge obožavatelje. Osim odličnog okusa tu je vizualni efekt kojim ćete očarati prisutne pri posluživanju, a ovo se božićno drvce jede rukama, trgajući dijelove peciva dok se topljena mozzarella razdvaja od ovog ukusnog božićnog drvca!

Evo recepta kako ga napraviti!

Sastojci

  • 500 g tijesta za pizzu
  • Jaje pomiješano s jednom žlicom vode (za premaz peciva)
  • 7 komada mozzarelle za narezati
  • 1/4 otopljenog maslaca
  • pola vrećice parmezana
  • 1 žlica sitno narezanog bosiljka
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • 1 žlica narezanog ružmarina
  • Umak od rajčice za serviranje

Upute

  • Zagrijte pećnicu na 200°C . Veliki lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Izrežite komadiće mozzarelle i ostavite sa strane.
  • Na pobrašnjenoj površini podijelite tijesto za pizzu na dva dijela. Razvucite i razvaljajte svaki komad tijesta u dugački pravokutnik a zatim tijesto izrežite na kvadratiće od promjera oko 5-6 cm. Trebat će vam ukupno 33 kvadratića tijesta.
  • Omotajte svaki kvadrat tijesta s kuglicom mozzarelle oblikujući čvrsto zatvorenu kuglu. Stavite kuglice zatvorenim dijelom okrenutim prema limu za pečenje te ih slažite u obliku božićnog drvca imajući na umu da se kuglice trebaju dodirivati!
  • Silikonskom četkom premažite tijesto s mješavinom jaja i vode, stavite peći na 20 minuta. U međuvremenu u posudici umutite otopljeni maslac parmezan i začinsko bolje te time premažite pečeno tijesto.
  • Poslužite toplo s marinarom za umakanje.
Photo: ETHAN CALABRESE

VIDEO