Handmade

Napravite sami ukrase za bor!

Engineer 14. prosinca 2018.

Ove ukrase za bor lako je za napraviti...

…treba vam samo nekoliko sastojaka, a najbolje bi bilo ako imate i pokoje dječje ruke za uposliti. Ne samo da će vam pomoći, nego će se i izvrsno zabaviti (i ubiti nešto vremena).

Sastojci:

1 šalica mekanog brašna
1 šalica sitne soli
Pola šalice mlake vode
Kalupi za izrezivanje

Priprema:

U zdjelu stavite brašno i sol, pa ih promiješajte rukama ili žlicom. Dodajte mlaku vodu pa umijesite tijesto dok ne dobijete glatku, a čvrstu smjesu.
Zatim smjesu stavite na stol i razvaljajte s valjkom na debljinu od otprilike 1 cm. Ova količina je dovoljna da se popuni jedan pleh.


S kalupom izrežite željene oblike i stavite ih na pleh na koji ste stavili papir za pečenje. Nakon toga, na oblicima izbušite rupe kroz koje ćete kasnije provući konac ili špagu za vješanje na bor.

Pećnicu upalite na 50 stupnjeva, ostavite nekoliko minuta da se ugrije i stavite pleh s oblicima na sušenje na 50 stupnjeva. Nakon sat vremena, okrenite svaki oblik i vratite u pećnicu na još sat vremena. Ostavite preko noći da se ohlade i još jedan dan da se osuše do kraja.

Kad se osuše do kraja stavite im konac ili špagu i spremni su za uljepšavanje božićnog drvca.

Savjet: za lakše podizanje izrezanih oblika s podloge poslužite se nožićem ili lopaticom za rezanje torte. Ako želite, u smjesu dodajte prehrambene boje kako biste obojili ukrase.

Što se tiče šalice, možete koristiti šalicu bilo koje veličine, pa tijekom izrade recepta koristite uvijek istu šalicu.

Autor teksta: Tea Čizmek Mesarić

www.facebook.com/mamika.tea/

www.instagram.com/mamika.tea/

 

###

Tea  Čizmek Mesarić je prvenstveno majka i supruga, a zatim i osnivačica uspješnog bloga mamika.com.hr. Ona je zaljubljenica u pisanje, fotografiju, hranu i vino, pse te male stvari u životu. Osim što nam donosi zanimljive i ukusne recepte, u svojim kolumnama piše o svakodnevnom životu i majčinstvu s kojim bi se mnoge pripadnice nježnijeg spola mogle poistovjetiti. Vjerujemo da ćete pronaći nadahnuće u nekima od njezinih tekstova.