FOTO by Instagram @renannclinica / oasishomespa4all

Ljepota

Napravite luksuzni spa day u vlastitom domu!

Daria Lovrić 01. travnja 2022.

Nakon duge i hladne zime probudite svoja osjetila i pretvorite vlastitu kupaonicu u spa oazu

S obzirom na vrijeme u kojem se nalazimo očito je da je naše tijelo pod velikim stresom. Stručnjaci napominju kako je vrlo važno ugoditi sebi te savjetuju opuštanje na sve moguće načine. Vrijeme je da krenete prakticirati self care i posvetite vrijeme sebi i malim trenucima koji vas čine zadovoljnom osobom.

Svaki je čovjek individua za sebe i svakog raduje nešto drugo. Opustiti se možete na razne načine, primjerice uz dobru knjigu, glazbu, film ili seriju. Mi predlažemo spa day! Uzmite vrijeme za sebe, a uz njegovano tijelo i vaš um će biti mirniji.

Istražili smo što vam je sve potrebno za jedan pravi beauty tretman kod kuće, a da pritom ne govorimo o klasičnom skidanju šminke i pranju kose.

UGOĐAJ

Prvo se pobrinite da idućih sat-dva imate samo za sebe. Ne želite da vaše opuštanje i njegu prekidaju neočekivane obaveze. Započnite sa stvaranjem ugođaja – pripremite opuštajuću glazbu i svijeće. Svijeće, osim što daju svjetlost i čine prostor toplim i ugodnim, opuštaju i svojim mirisom. Također ako imate difuzor, koristite opuštajuća eterična ulja poput lavande ili eukaliptusa.

DODACI ZA MAKSIMALNO OPUŠTANJE

Nakon što ste stvorili ugođaj glazbom, mirisima i svijećama vrijeme je da pripremite sve dodatke koji će vam biti potrebni kako bi vaš ritual bio dostojan najluksuznijeg wellnessa. Pripremite najmekanije ručnike i ogrtač da vam budu pri ruci nakon izlaska iz kupke.

Ovisno o vašim željama pripremite ohlađenu vodu s voćem poput jagoda, limuna i mente ili čašu ohlađenog vina. Pripremite pjenušavu kupku koristeći sol ili “bombe” za kupanje i postavite dasku za kadu ako ju posjedujete. Odlično će vam poslužiti kao držač za pripremljeni napitak, a posebno će oduševiti ljubiteljice knjiga.

 TRETMANI

Ako ne volite klasične pilinge za tijelo, prije ulaska u kadu obavite suho četkanje kako bi vaša koža bila nježna i sjajna. Maska za kosu je neizostavan tretman kako bi nahranili suhe i oštećene vlasi i vratili kosi sjaj. S obzirom na to da imate pregršt vremena nemojte zaboraviti na njegu lica.

Masaža lica je efektivan anti-age tretman, no obavezno se informirajte na koji način se ona izvodi. Naš favorit radi jednostavne upotrebe i odličnih rezultata je definitivno gua sha kamen. Možete si olakšati izvođenje tretmana i raznim uređajima za njegu kože.

Nakon masaže ne zaboravite na masku za lice. Kako bi zaokružili cijeli proces ne zaboravite nahraniti kožu lica i tijela hidratantnom kremom te srediti nokte. Oblikujte nokte, uredite pete i spremni ste za nanošenje laka. Maska ili krema za pete su obavezne jer i vaša stopala također zaslužuju hidrataciju.

Nakon što ste odmorili tijelo i um organizam će vam biti vrlo zahvalan. Vruće kupke imaju pozitivan utjecaj na cirkulaciju, opuštanje mišića, stres i metabolizam. Nakon ovih savjeta vjerujemo da ćete spa tretman početi prakticirati sve češće.

U našoj galeriji pogledajte sve proizvode koji su vam potrebni kako bi vaš spa day bio kao u luksuznom spa odmaralištu.