FOTO by TikTok @foodttik

Iće & piće

Napravite čokoladne kokice u svega par minuta

admin 19. siječnja 2022.

Jedino je pitanje - s maslacem ili uljem?

Danas je za naše “kauboje” odlučujuća utakmica za prolaz u iduću fazu rukometnog europskog prvenstva i sigurni smo da će potpora dolaziti sa svih strana svijeta. Oni koji će imati sreće otputovati u Mađarsku navijat će iz svega glasa dok će ostatak svoje živce gubiti ispred malih ekrana.

Već smo navikli da nas naši reprezentativci uvijek drže u neizvjesnosti do posljednjeg trenutka, ali na kraju u većini slučajeva ishod bude pozitivan pa se nadamo da će tako biti i danas. Kako bi nervozu spustili na minimum znamo da ispred nas uvijek mora biti mrzla piva i velika zdjela kokica koje ćemo u nervozi “hrskati” svih šezdeset minuta.

Foto: TikTok@foodttik

Kako bismo vam malo zasladili večerašnju nervozu pronašli smo recept za čokoladne kokice koje možete napraviti u trenu. Tik Tok korisnici pronašli su zanimljiv način za zabavu u vidu kombinacije poznatih čokoladnih grickalica i kokica, i moramo priznati da izgleda baš fora.

Radi se o poznatim Malteser čokoladnim kuglicama, a sve što vam treba su još kukuruz kokičar i ulje. Sve što trebate je u tavu staviti nekoliko Malteser čokoladnih kuglica, kukuruza kokičara i malo ulja i čarolija kreće.

@foodttik #HotChocolate #foodttik #food #christmas #baking #popcorn #chocolatepopcorn #yum #delicious #foryou #fyp ♬ original sound – foodttik

Prvo će se čokoladne kuglice otopiti, a iz njihove teksture počet će iskakati čokoladne kokice.

Foto: TikTok@foodttik

Ono što ostaje dilema i pitanje – da li upotrijebiti ulje ili maslac. Mi ćemo subjektivno stati na stranu maslaca jer daje intenzivniji okus kokicama, a u procesu izrade sve ostaje isto, samo što prvo rastopite maslac, a onda dodate čokoladne kuglice i kokice.

Foto: TikTok@foodttik

Nadamo se da smo vas zainteresirali s ovim jednostavnim receptom i da ćete ga iskoristiti za večerašnje navijanje.

Ako ništa priprema ovih čokoladnih kokica može biti i dobra zabava za vaše najmlađe prije no što odlučite krenuti u obiteljski filmski maraton.