FOTO by TZ Zadar / Instagram @likezadar

Putovanja

Napokon smo dočekali otvorenje Adventa u Zadru!

Daria Lovrić 24. studenoga 2022.

Današnje otvorenje obilježit će Božić bijeli i grupa Dalmatino!

Neki gradovi diljem Lijepe naše još su uvijek u fazi dekoriranja. Vrijedne ručice postavljaju lampice i ostale dekoracije koje će preplaviti ulice i glavne gradske trgove. Najuzbudljiviji period u godini kuca na vrata, a adventski spektakl u Zadru počinje danas.

Otvorenje jedne od najljepših adventskih manifestacija u Hrvatskoj uljepšat će grupa Dalmatino na adventskoj pozornici na zadarskom Trgu Petra Zoranića. Vjerujemo da će već u prvim taktovima, vizualni i akustični spektakl otvorenja manifestacije “Advent u Zadru” biti podijeljen na društvenim mrežama i nekoliko puta prepričan od strane svojih posjetitelja.

Advent u Zadru 1
Advent u Zadru

Ovogodišnja manifestacija u Zadru bit će organizacijski, sadržajno i gastronomski daleko zahtjevnija od dosadašnjih, a odvijat će se između 24. studenoga do 7. siječnja 2023. godine.

Advent u Zadru 2

Kamo ovog vikenda na kuhani GIN?

Kao svake godine i na ovom Vas Adventu očekuju vrhunska gastronomska ponuda, tradicionalna domaća blagdanska jela, obilje pića i slastica, sjajan glazbeni program i brojni događaji za sve uzraste.

Advent u Zadru
Advent u Zadru

Uz blagdanski sadržaj, očekuju vas i dodatne atrakcije poput programa obilježavanja Dana Grada Zadra i blagdana Svetog Krševana. Tako možete do 27. studenoga na raznim gradskim lokacijama uživati u izložbama, glazbenim, scenskim, kazališnim, poetskim, filmskim i sportskim događajima.

Advent u Zadru

Uz nastup grupe Dalmatino koji je zakazan za 20.30 sati, do kraja Adventa moći ćete uživati u pjesmama mnogih drugih izvođača poput Petra Graše, Opće opasnosti, Klape Cambi, Matije Cveka, Jelene Rozge, Ivana Zaka i mnogih drugih te novogodišnjim nastupima grupe Forum, klape Rišpet te Tončija Huljića i Madre Badessa.

Advent u Zadru

Advent u Zadru, ove je godine must-visit manifestacija, stoga obavezno odvojite jedan vikend za uživanje u odličnim koncertima, fritulama, burgerima, divenicama, pašticadom, kobasicama.

Advent u Zadru

Sve informacije o “Adventu u Zadru” pratite na službenoj web stranici Turističke zajednice Zadar.