FOTO by Elegant

Zabava

NAPOKON! Popili smo kavicu i obišli terase na zagrebačkoj špici!

Krešimir Šustić 11. svibnja 2020.

Bulldog, Millenium, La Bodega, Gostiona, VIP travel - posjetili smo neke od omiljenih zagrebačkih kafića

Nakon skoro dva mjeseca boravka u karanteni, život se počeo polako vraćati na staro, ali s malo drugačijim pravilima koja još uvijek učimo prihvaćati.

Najviše od svega smo čekali da se otvore kafići u kojima ćemo napokon moći bezbrižno uživati u čarobnom okusu omiljenog napitka, kave.

Ujutro smo se probudili sretni, obukli najbolje krpice i uputili se prema centru grada koji inače vrvi od količine kavopija.

Prva destinacija bila nam je svima poznata špica na kojoj ima mali milijun lokala idealnih za popiti jutarnju kavicu.

Šetajući popularnim Cvjetnim trgom primijetili smo da ljudi polako izlaze iz topline svojih domova i s veseljem sjedaju u udobne stolce omiljenih barova.

Nove mjere nalažu nam razmak između stolova od metar i pol, obaveznu dezinfekciju ruku, što je dovelo do toga da se broj sjedećih mjesta na terasama smanjio za 40%.

Ugostitelji su bez problema prihvatili novi način rada i sa smiješkom dočekuju narod koji obožava dugo sjediti i ispijati najdraži topli napitak.

Prvi je dan otvaranja, pa stolovi nisu u potpunosti popunjeni, no ne sumnjamo u to da će se nakon par dana sve vratiti na staro i da će izlazak na kavu biti onaj dobri stari ritual Balkanaca.

Sve u svemu, mi smo se totalno prepustili trenutku i bez ikakvih smetnji uživali u čarima slasnog kofeinskog napitka.