FOTO by Instagram @perlota

Dekor

Naopako božićno drvce – nova blagdanska tradicija koja je osvojila svijet

Krešimir Šustić 11. studenoga 2020.

Napokon će ukrasi biti vidljivi iz svakog kuta gledišta

U godini koja je sva bila nekako drugačija i turbulentna, drugačiji i neviđeni trendovi i više su nego dobrodošli, pogotovo kada je riječ o predstojećim blagdanima.

Iako se prilikom dekoriranja naših domova većina drži dobre stare tradicije, ponekad je dobro malo odmaknuti se od stvari na koje smo navikli i upustiti se u nešto potpuno novo i drugačije.

Pronašli smo pola božićnog drvca za sve one koji muku muče s malenim prostorijama

Moderno doba nam je donijelo dominaciju društvenih mreža na kojima imamo prilike vidjeti inovativne i kreativne ideje pojedinaca, koje s lakoćom možemo kopirati i iskoristiti za ukrašavanje naših životnih prostora.

Jedna od takvih je i naopako božićno drvce, idealno za sve one koji se bore s malo prostora, ali svoje domove ipak žele učiniti što svečanijim.

Proslavljeno od strane pjevačice Ariane Grande i pokojnog modnog kreatora Karla Lagerfelda, neobično drvo izgleda spektakularno baš poput raskošnog lustera.

Ideja je da ne zauzima prostora na podu i omogućuje vidljivost čarobnih ukrasa iz svih kutova gledišta, ali i da napravimo odličnu i unikatnu fotku za Instagram.

Tradicija vješanja božićnog drvca na strop zapravo datira iz srednjeg vijeka u Europi i nekada je bila vjerski simbol, te je bila popularna tradicija za mnoge obitelji u 19. stoljeću.

Uz kuku za vješanje stabla, ovo drvo dolazi čak i profesionalno okićeno blistavim bijelim LED svjetlima, tako da ne morate dodatno peglati kreditnu karticu na kupovinu dodataka.

Za štogod se odlučili, najbitnije je da blagdane provedete u toplini svoga doma, okruženi ljudima koje volite, mirom i veseljem.