FOTO by Instagram @essie / @opi

Ljepota

Nalakirali ste nokte i nikako da se posuše? Imamo par savjeta!

Mia Vodopija 07. rujna 2021.

Nećete više biti poput zombija koji ne smije ništa dotaknuti!

Kada razmišljamo o gorućim problemima naše planete, čekanje da se nokti osuše nije baš na vrhu liste. Usprkos tome, bitno nam je da se nalakirani nokti što brže posuše.

Sušenje noktiju može potrajati samo nekoliko bijednih minuta, ali vjerujte nam kad kažemo: to se čini kao zauvijek. Slično kao i čekanje da voda zakipi ili često spominjana “minuta na traci za trčanje”, čini se da se vrijeme rasteže dok gledate na sat.

Da ne spominjemo kako je samo par minuta dovoljno vremena da se uništi svježa manikura. Zazvoni vam mobitel, nešto vam padne na pod ili vam pribor za jelo ispadne iz ruke…to su samo neke od stvari kojima nehotično možete uništiti barem jedan nokat nove manikure.

Ako vam je dosta uništavanja manikure, imamo nekoliko savjeta za vas!

Nanesite tanke slojeve

Pravilo br. 1 za brže sušenje laka su tanki slojevi. To ima smisla: što je deblji sloj, to će duže trajati sušenje. Ovdje ne želite mrlje laka na noktima.

Pustite da se svaki sloj osuši dvije minute

Dvije minute su cilj, ali možete i više po želji. Dvije minute su obično vrijeme potrebno za lakiranje noktiju. Možete započeti drugi sloj nakon što završite s posljednjim prstom.

Izložite nokte niskim temperaturama

Općenito, hladan zrak može pomoći da se lak za nokte brže osuši. Možda ste i same vidjele da vam hladan jesenski ili zimski zrak ubrzava proces sušenja.

U osnovi, hladan zrak može osušiti gornji sloj laka za sušenje, no ipak ćete htjeti biti oprezni jer slojevi ispod možda i nisu potpuno osušeni. Uranjanje noktiju u ledenu vodu ima sličan šokantan učinak, ali opet, možda samo učinkovito sušite gornji sloj laka.

Koristite sušilo za kosu

Ovdje možete istražiti brojne načine, samo pazite da na svježem laku koristite hladnu postavku jer toplina može uzrokovati mjehuriće laka (a hladni zrak djeluje brže).

Ne želite svaki put sušiti sušilom, doduše. Sušilo za kosu može isušiti područje zanoktice na koje ste potrošili puno vremena tijekom manikure.

Odaberite svjetliju boju

Određeni čimbenici mogu utjecati na vrijeme sušenja, uključujući boju vašeg laka (tamnije boje mogu potrajati duže zbog pigmenta). Ipak, ako ste u žurbi, možda biste htjeli posegnuti za svjetlijom nijansom svojih lakova.

Koristite brzosušeće kapi

Zvuči kontraintuitivno nanijeti više proizvoda na nokte, ali brzosušeće kapi zapravo su ključne za skraćivanje vremena sušenja. Osim toga, kapi djeluju kao prepreka za male čestice koje mogu dospjeti na nokat (poput vlakana ili prljavštine).

Upotrijebite brzosušeći završni premaz (top coat)

Slično kapima, brzosušeći završni premaz je način koji istovremeno suši vaše nokte i daje gladak, lakirani finiš. Dodatni bonus je taj što mnoge opcije završnog premaza uključuju UV filtere koji upijaju sunčeve zrake i štite vaše nokte od oštećenja izazvanih UV zračenjem (poput promjene boje ili lomljivosti).

Nadamo se da će vam neki od ovih savjeta pomoći u bržem sušenju vaše sljedeće manikure!