FOTO by GinIstra

Zabava

Nakon uspješnog prvog, stiže nam 2. GinIstra festival!

Viktoria Mikulić 28. rujna 2023.

06. i 07. listopada, Rovinj će biti počasni domaćin popularnog festivala

Trend ispijanja “gina” posljednjih je godina sve prisutniji na globalnoj razini. Stvaranje novih, posebnih, raznovrsnijih pa i specifičnijih okusa “gina”, dovelo je do povećanja proizvodne djelatnosti na polju destilata.

Takva je situacija i u Hrvatskoj gdje djeluje 40-ak aktivnih proizvođača “ginova”, od kojih se njih 11 nalazi na području Istarske županije. 

Veoma uspješno prošlogodišnje izdanje festivala GinIstra koje je privuklo oko 1500 posjetitelja, ove se godine vraća u Rovinj u novom ruhu.

Naime, organizatori su najavili kako će 2. GinIstra trajati dva dana, odnosno održat će se 6. i 7. listopada 2023. godine, no to nije jedina novost.

Ovogodišnje izdanje istarskog festivala gina održat će se u novom prostoru pa tako domaćinom postaje Stara tvornica duhana Rovinj.

Upravo će se tamo početkom listopada posjetiteljima predstaviti brojni izlagači koji će ove godini stići i izvan granica Lijepe naše pa organizatori s ponosom najavljuju kako GinIstra poprima međunarodni karakter.

Tako će izlagači iz Hrvatske i ostatka Europe koji se bave proizvodnjom, prezentacijom i prodajom gina imati priliku tijekom dvonevnog druženja u Rovinju poslušati zanimljive panel rasprave i sudjelovati u radionicama s naglaskom na ovo sve popularnije piće – gin.

Uz sve navedeno, posjetitelji će imati priliku uživati u bogatom glazbenom programu koji će pratiti program festivala tijekom dva dana.

Više detalja saznajte na LINKU!