Dom

Nakon kućice od medenjaka, složite svoju božićnu kućicu od špeka, sira i pršuta!

Antonija Andabak 15. studenoga 2020.

Predviđamo da bi ova slana verzija božićne kućice mogla nestati za tren oka!

Postoje mnogi tutoriali kako napraviti kućicu od medenjaka s kojim se u koštac uhvate mnoge kućanice, osobito u blagdansko vrijeme kada žele pokazati atraktivne i ukusne slastice na božićnom stolu. Ako ove godine imate za cilj smanjiti unos šećera, a svejedno želite zadiviti svoje goste, mislimo da je vrijeme da upoznate božićnu kućicu napravljenu od špeka, sira i pršuta!

Ako vaša idealna večer ionako ne prolazi bez suhomesnatih proizvoda, vrijeme je da ovog Božića zaboravite na Gingerbread kućicu i odlučite karte staviti na nešto više…cheesy! Ova kućica ima poprilično širok raspon namirnica koje možete upotrijebiti, pa tako krov možete napraviti od šunkice, snijeg može imitirati vrhnje, a začini su tu da dočaraju jelku!

Mnogi odlučuju kupiti grisine kako bi dočarali svoju drvenu inačicu kućice, a svi znamo da grisini izvrsno komplimentiraju pršutu kojeg domaćice nerijetko postavljaju na stol kao predjelo.

Na društvenoj mreži Instagram postoje mnoge varijacije na temu, a kako smo primijetili krov kućice redovito je napravljen od pršuta i kobase…ima li što idealnije od toga da gosti s guštom “razruše” kućicu koju će s guštom sastavljati i vaša snažnija polovica!

Kako ste primijetili, ideje su raznolike i mogu se sastojati isključivo od vaših omiljenih namirnica koje mogu biti i u kategoriji zdravih poput brokule, badema i datulja…dakle, pustite mašti na volju i podignite kućicu iz snova…barem za Božić!