FOTO by familylifegoals

Zabava

Najslađa ptica na svijetu izgleda poput plišanog fluffy snjegovića

Krešimir Šustić 28. rujna 2020.

Pahuljaste male životinjice koje bismo najradije imali kao kućne ljubimce...

Nekada nismo niti svjesni koliko različitih vrsta živih bića postoji na našoj predivnoj planeti, neovisno o tome na kojem se kontinentu nalazimo.

Od svih njih, uvijek nam srca ukradu one malene životinjice koje bismo po cijeli dan samo mazili i pazili, te ih tetošili baš poput malog djeteta.

U Australiji su glavni klokani i koale, dok u Africi možemo vidjeti divlje mačke, ali i ostale vrste sisavaca koji nas osvajaju svojom simpatičnom pojavom.

No Japan se može pohvaliti jednom od najslađih ptica ikada koja nas je osvojila na prvi pogled svojim neodoljivim izgledom zbog kojeg nam je ponedjeljak postao ljepši.

Na Hokkaidu, drugom po veličini japanskom otoku, žive pahuljaste bijele ptičice koje lepršaju kroz drveće i izgledaju poput pamučnih kuglica koje veselo poskakuju.

Svi pripadnici vrste su sićušni, dugački 13 do 15 centimetara, a posebna karakteristika koja im dodaje ljupkost je izrazito čisto bijelo lice zbog kojeg izgledaju poput malih snjegovića.

Iako je dugorepa sjenica raširena od zapadne Europe preko Rusije, pa sve do Japana, nema ničega poput jedinstvene verzije Hokkaida koja nas je osvojila na prvu.

Zbog pahuljastih okruglih tijela nas podsjećaju na plišance o kojima bi sa zadovoljstvom svakodnevno vodili brigu i ne bi se odvajali od njih.